Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών σε δήμους που επλήγησαν από την νεροποντή

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών σε δήμους που επλήγησαν από την νεροποντή
Πληημύρες στον Πειραία από την έντονη βροχόπωση την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ) Eurokinissi

Προβλήματα σε 10 δήμους από την νεροποντή που έπληξε η Αττική την Παρασκευή. Στα 250 με 300 τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα νερά. Πόσα σπίτια έχουν καταστραφεί. Πάνω από 850 οι κλήσεις στην ΠΥ

Καταγραφή των ζημιών κάνουν από το πρωί του Σαββάτου τα συνεργεία των Δήμων και των συναρμόδιων υπηρεσιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση την Παρασκευή. Παράλληλα, σύμφωνα με τον γγ Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον που πλημμύρισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόκα, προβλήματα έχουν σημειωθεί σε 10 δήμους, ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα. Επίσης, ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους. Όπως, είπε μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού, ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά.

Τι έγινε την Παρασκευή στην Αττική. Δείτε τις απίστευτες εικόνες χάους.

Την Παρασκευή υπήρξαν 850 κλήσεις για επέμβαση της Πυροσβεστικής για άντληση υδάτων και μέχρι τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά, όπως δήλωσε το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

Οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ίλιον, Α. Παχατουρίδης και Ν. Ζενέτος παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε οικογένειες που χρειάστηκαν βοήθεια. Σύμφωνα με τον κ. Παχατουρίδη το πρόβλημα προκλήθηκε πέραν του όγκου της βροχής και σε δύο παλιά σπίτια που έχουν κτιστεί σε λάθος σημείο.

Από την πλευρά του ο κ. Ζενέτος είπε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με το αντιπλημμυρικό της οδού Καλπακίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόσθεσε μάλιστα πως αν είχαν προχωρήσει τα έργα 200 μέτρα περισσότερο δεν θα παρουσιάζονταν προβλήματα.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο.

Δείτε τις αποδοκιμασίες κατά του Αργύρη Ντινόπουλου από κατοίκους των πληγέντων περιοχών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα