Ξεπέρασαν τις 43.300 οι αποτροπές εισόδου μεταναστών στη χώρα από τον Έβρο

Ξεπέρασαν τις 43.300 οι αποτροπές εισόδου μεταναστών στη χώρα από τον Έβρο
Απώθηση μεταναστών στον Έβρο MotionTeam

Το τελευταίο 12ωρο απετράπη η παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια σε 473 περιπτώσεις και έγινε μία σύλληψη.

Συνεχίζονται τα έργα ενίσχυσης του φράχτη στις Καστανιές Έβρου όπως συνεχίζονται και οι αποτροπές στις δεκάδες απόπειρες εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, δίχως ωστόσο να σημειωθούν και σήμερα εντάσεις ανάλογες με αυτές των προηγούμενων ημερών.

Το 12ωρο μεταξύ 6 το πρωί και 6 το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή του Έβρου, συνελήφθη ένα άτομο και η παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια αποτράπηκε σε 473 περιπτώσεις.

Για την περίοδο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου ο απολογισμός είναι 346 συλλήψεις, ενώ εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 43.397 περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι παρατηρείται μία πίεση προς τα νότια και κατά μήκος του ποταμού ενώ χθες έγιναν απόπειρες να εισέλθουν μετανάστες με βάρκες στην ελληνική επικράτεια από τις εκβολές του Δέλτα του Έβρου και μέσω θαλάσσης. Το Λιμενικό ήταν εξίσου προετοιμασμένο όμως και προχώρησε στην σύλληψη 31 ατόμων.

Παράλληλα, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Αστυνομίας αλλά και του Στρατού διαψεύδουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περιστατικό στον Έβρο με ελληνικό μικτό περίπολο αστυνομικών και στρατιωτών, που φέρεται να δέχτηκε πυρά στο έδαφος από την πλευρά της Τουρκίας, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση προς επίσημη διάψευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα