ΥΠΕΚΑ: Προ των πυλών μειωμένο τιμολόγιο στο φυσικό αέριο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην  συνέντευξη Τύπου με θέμα βΕυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2014: Οι δρόμοι μας, η επιλογή μαςβ, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2014 αποτελεί η βιώσιμη ανάπλαση των αστικών περιοχών στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των περιβαλλοντικών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Το σύνθημα που έχει υιοθετηθεί για φέτος είναι "οι δρόμοι μας, η επιλογή μας".
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην συνέντευξη Τύπου με θέμα βΕυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2014: Οι δρόμοι μας, η επιλογή μαςβ, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2014 αποτελεί η βιώσιμη ανάπλαση των αστικών περιοχών στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των περιβαλλοντικών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Το σύνθημα που έχει υιοθετηθεί για φέτος είναι "οι δρόμοι μας, η επιλογή μας". EUROKINISSI

Θέσπιση μειωμένου τιμολογίου για τους φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών δρομολογεί το ΥΠΕΚΑ. Συνολικά 181 κοινωφελείς φορείς σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία εκτιμάται ότι θα ενταχθούν σ' αυτό

Στη θέσπιση μειωμένου τιμολογίου φυσικού αερίου για τους φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στα πρότυπα του αντίστοιχου τιμολογίου, που ισχύει ήδη για την ηλεκτρική ενέργεια.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης απηύθυνε σχετική επιστολή προς τις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας οι οποίες εκτιμούν ότι στο τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν συνολικά 181 κοινωφελείς φορείς (44 στην Αττική, 79 στη Θεσσαλονίκη και 58 στη Θεσσαλία) με συνολική ετήσια κατανάλωση 15.092 MWh.

Το συνολικό κόστος για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ανέρχεται από 88.400 ευρώ, με έκπτωση 10%, έως 618.800 ευρώ, αν δοθεί έκπτωση 70% στις τιμές του οικιακού τιμολογίου φυσικού αερίου που ισχύουν σήμερα (52 ευρώ ανά MWh, άνευ φόρων).

Οι φορείς που απολαμβάνουν μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι:

-Εκκλησιαστικά ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες σίτισης.

-Πιστοποιημένοι φορείς του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και

-Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης των Δήμων (κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, συσσίτια).

Ο κ. Μανιάτης δήλωσε: «Η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, καθώς και η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι πρωταρχική μας επιδίωξη, στις συνθήκες της κρίσης που βιώνουμε σήμερα» και πρόσθεσε: «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη θέσπιση του τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης από τις ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας. Από το μέτρο θα ωφεληθούν κοινωνικές δομές και φορείς, επιστρέφοντας στο πολλαπλάσιο το όφελος αυτό στις τοπικές κοινωνίες και τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network