Υπό έρευνα οι συνθήκες θανάτου 26χρονου στον Βόλο που πριν έναν μήνα είχε καταγγείλει αστυνομική βία

Υπό έρευνα οι συνθήκες θανάτου 26χρονου στον Βόλο που πριν έναν μήνα είχε καταγγείλει αστυνομική βία
Facebook (Bill Magos)

Έχει παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν σύνεργα ναρκωτικών στην οικία του-Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή δημοσιεύματα

Νέος γύρος αντιπαράθεσης φαίνεται να υποβόσκει με αφορμή τον θάνατο ενός 26χρονου στον Βόλο, τον οποίο εντόπισε τη Δευτέρα νεκρό στην οικία του η μητέρα του.

Ο νεαρός πριν έναν μήνα είχε καταγγείλει πως είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή και πως είχε υποστεί κατάγματα στα πλευρά και κακώσεις σε ζωτικά του όργανα.

Με αφορμή δημοσιεύματα που συνδέουν τον θάνατο του νεαρού με όσα είχε καταγγείλει πριν έναν μήνα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, στον χώρο βρέθηκαν και σύνεργα ναρκωτικών τα οποία επίσης εξετάζεται αν σχετίζονται με το τραγικό περιστατικό.

Για το περιστατικό εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση και από την ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρει:

«Βραδινές ώρες χθες, βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου της οικίας του στο Βόλο, 26χρονος ημεδαπός.

Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.

Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας. Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και την θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα