Υποκλοπές: Η ΑΔΑΕ ανοίγει τα αρχεία των εταιριών τηλεπικοινωνίας

Υποκλοπές
Υποκλοπές ISTOCK

Στη διεξαγωγή ελέγχων στις εγκαταστάσεις τηλεφωνικών εταιριών θα προχωρήσει η ΑΔΑΕ, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια. Αίτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα για εμπλουτισμό του ερωτήματος από τον Χρήστο Ράμμο.

Έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των εταιριών Cosmote, ΟΤΕ, Vodafone και Wind για την υπόθεση των υποκλοπών θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής Χρήστο Ράμμο σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (03/01) και ελήφθη σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα πρόκειται να διερευνηθεί εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών τεσσάρων ατόμων. Η απόφαση που ελήφθη ήταν οριακή, με ψήφους 4 επί των 7 μελών της ΑΔΑΕ.

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ, έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και «σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος, παραστεί ανάγκη κατά την εξέλιξη του ελέγχου».

ADVERTISING

Στην απόφαση σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, θα αποστείλει αίτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα όπου θα ζητεί «τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7.12.2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα προαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών».

Αναλυτικά η απόφαση:

Page: /

Aκολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υποκλοπές, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network