Υποκλοπές: Στην εισαγγελική έρευνα τα δημοσιεύματα για το “κυβερνητικό κέντρο” και το Predator

Υποκλοπές: Στην εισαγγελική έρευνα τα δημοσιεύματα για το “κυβερνητικό κέντρο” και το Predator
Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι εισαγγελείς να έχουν σύντομα στη διάθεσή τους τα στοιχεία από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για το θέμα των υποκλοπών.

Στην εισαγγελική έρευνα που διενεργεί ήδη η ελληνική Δικαιοσύνη γύρω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, συσχετίσθηκαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις των «Νέων» και του «Βήματος της Κυριακής».

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί που ερευνούν την υπόθεση ως προς τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, θα εξετάσουν τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα. Μεταξύ άλλων, ο Β. Λαμπρόπουλος ανέφερε στα σχετικά ρεπορτάζ ότι «κυβερνητικό κέντρο» χρησιμοποιούσε το λογισμικό Ρredator. Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε «ενδείξεις για υποκλοπές ή ύποπτες παρακολουθήσεις εντός του κυβερνητικού κόμματος, για υπουργό που φαίνεται να μην είχε και τόσο καλές σχέσεις με άλλους συνεργάτες του pρωθυπουργού».

Την ίδια στιγμή, ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν λάβει χώρα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι εισαγγελείς να έχουν σύντομα στη διάθεσή τους τα αναγκαία στοιχεία από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Στόχος είναι να μην παρέλθει ο χρόνος διαγραφής των 12 μηνών που ορίζει ο νόμος, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χαθούν τα δεδομένα από τα αρχεία των παρόχων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα