Υπόθεση Πάτρας: Στο ανακριτικό γραφείο ο Μάνος Δασκαλάκης – Ξεκίνησε η κατάθεσή του

Υπόθεση Πάτρας: Στο ανακριτικό γραφείο ο Μάνος Δασκαλάκης – Ξεκίνησε η κατάθεσή του
Στο ανακριτικό γραφείο ο Μάνος Δασκαλάκης Eurokinissi

Ο Μάνος Δασκαλάκης πέρασε ξανά το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, με σκοπό να καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας βρίσκεται ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ανακριτικό γραφείο, προκειμένου να καταθέσει, αυτή τη φορά για περισσότερες ώρες, μετά και τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής,

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μάνος Δασκαλάκη γίνεται ο πρώτος που καλείται να καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του, αναμένεται να αναφερθεί τόσο στη σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και στις φορές που ο ίδιος βρέθηκε μπροστά σε επεισόδια της κόρης του, κυρίως κατά τη νοσηλεία της στα διάφορα νοσοκομεία. Φυσικά, όπως ο ίδιος έδειξε ήδη με τις δηλώσεις του, σκοπεύει να στραφεί κατά της εν διαστάσει συζύγου του, υπερασπίζοντας την κατηγορία που της έχει αποδοθεί. «Είμαι σοκαρισμένος. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα. Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες, ενώ ο δικηγορος του έχει αναφέρει ότι ο ισχυρισμός της αμελούς ιατρικής συμπεριφοράς από την πλευρά της κατηγορούμενης πάσχει λογικής.

Μάλιστα, φαίνεται πως θα επιχειρήσει να απεμπλέξει πλήρως τον εαυτό του από την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος αρκέστηκε στις ιατροδικαστικές εκθέσεις που δεν παρουσίαζαν την ύπαρξη εγκληματικής ενέργειας. Όπως έχει αναφέρει: «Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα».

Σε όλα αυτά, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει απαντήσει, τουλάχιστον προς το παρόν. Αντιθέτως, έχει κρατήσει αρνητική στάση σε κάθε ερώτηση της δικαστικής λειτουργού, γύρω από την ενδεχόμενη εμπλοκή του Μάνου Δασκαλάκη. Συγκεκριμένα, κατά την πολύωρη απολογία της δεν άφησε καμία αιχμή σε βάρος του υποστηρίζοντας πως ήταν ένα πατέρας που αγαπούσε τα παιδιά του.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης Δασκαλάκη, σειρά αναμένεται να πάρουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα και θα ακολουθήσουν οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ειδικότερα, αναμένεται να κληθούν η αδελφή και οι γονείς της, του οποίους επικαλείται στην απολογία της ότι βρίσκονταν στο σπίτι το βράδυ που έσπευσαν για πρώτη φορά τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα