Υπόθεση “Sextortion” στην Πάτρα: Πολύμηνη έρευνα για τη λίστα με προσωπικά δεδομένα δεκάδων γυναικών

Υπόθεση “Sextortion” στην Πάτρα: Πολύμηνη έρευνα για τη λίστα με προσωπικά δεδομένα δεκάδων γυναικών
(φωτό αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Μεγάλη έρευνα των αρχών για υπόθεση "Sextortion" βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατάφερε να ταυτοποιηθεί ένα θύμα από τα 141 αρχεία που διαθέτει αυτό το link στην Πάτρα.

Μία μεγάλη έρευνα των διωκτικών Αρχών εξελίσσεται εδώ και αρκετούς μήνες για να διακριβωθούν οι υπεύθυνοι που βρίσκονται πίσω από υπόθεση «Sextortion» σε βάρος δεκάδων γυναικών στη χώρα μας.

Η έρευνα ξεκίνησε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πριν 8 μήνες ύστερα από σχετική καταγγελία όχι από θύμα αλλά από άτομο που ενημέρωσε τις Αρχές πως μέσω κινητών τηλεφώνων διακινείται ένα link με αρχεία από προσωπικές στιγμές γυναικών με τους συντρόφους τους.

Η έρευνα κατάφερε να ταυτοποιήσει ένα θύμα από τα 141 αρχεία που διαθέτει αυτό το link, στην Πάτρα, όπου και απεστάλη ο φάκελος από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από την συνεχιζόμενη έρευνα της Ασφάλειας Πατρών ταυτοποιήθηκαν συνολικά έξι θύματα έως σήμερα από την ίδια περιοχή.

Η έρευνα συνεχίζεται για να μπορέσουν να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιπες περιπτώσεις οι οποίες κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν είναι επίσης από την Πάτρα ή από άλλες περιοχές της χώρας, όπως βεβαίως να διαπιστωθούν οι δράστες πίσω από αυτή την αρρωστημένη πρακτική, με όσες δυσκολίες έχει αυτή η έρευνα αφού τα αρχεία δεν διακινούνται μέσω διαδικτύου αλλά μέσω μηνυμάτων από κινητό σε κινητό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα