Υπουργείο Δικαιοσύνης: Τροπολογία για σειρά παροχών και μέτρων

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών EUROKINISSI

Τροπολογία για έκτακτο επίδομα φρουρών και άλλα ζητήματα που αφορούν σε δικηγόρους και ιατροδικαστές κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου.

Σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων η παράταση σε ορισμένες περιοχές της πιλοτικής εφαρμογής για το «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» αλλά και το έκτακτο επίπεδο να σε φρουρούς στα καταστήματα κράτησης, προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Στην τροπολογία την οποία υπογράφει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου, περιλαμβάνονται τα εξής μέτρα:

- Προβλέπεται έκτακτο επίδομα στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης, για την κάλυψη της άμεσης ανάγκης αντικατάστασης των στολών και προμήθειας νέων. «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιλαμβανόμενο την αδυναμία του προσωπικού να αντικαταστήσει τις στολές με δικά του έξοδα, φροντίζει με την προτεινόμενη ρύθμιση για την ορθή περιβολή του, εξυπηρετώντας τους σκοπούς υγιεινής και ασφάλειας και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών» αναφέρει η σχετική ανακοίκωνση.

ADVERTISING

- Εξορθολογίζεται ο τρόπος απόδοσης όλων των εισφορών και κρατήσεων που αναγράφονται στο ειδικό γραμμάτιο προκαταβολής νομικής βοήθειας, οι οποίες θα αποδίδονται στους οικείς φορείς, κατά τρόπο ενιαίο, δηλαδή μέσω των Δικηγορικών Συλλόγων. Αυτό θα ισχύει πλέον τόσο για τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ όσο και για όλες τις κρατήσεις υπέρ ταμείων Δικηγόρων και Δικηγορικών Συλλόγων για λόγους επιτάχυνσης της συνολικής διαδικασίας πληρωμής της αποζημίωσης της νομικής βοήθειας.

- Προβλέπεται η μισθολογική αποκατάσταση των Ιατροδικαστών (25 στο σύνολο) και η επαναφορά των καθαρών αποδοχών τους στο ύψος που κυμαινόταν προ του ν. 4472/2017.

- Παρατείνεται η πιλοτική περίοδος εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι») σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιφέρειες και συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων, η οποία ξεκίνησε την 11η Μαΐου 2015, προκειμένου να υπάρξει ικανό διάστημα ώστε να λάβουν χώρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ευρύτερη εφαρμογή του μέτρου.

SHARE:

24Media Network