Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος και σήμερα - "Λουκέτο" σε εθνικούς δρυμούς και δάση

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση λόγω του κινδύνου φωτιάς
Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση λόγω του κινδύνου φωτιάς EUROKINISSI

Σε ισχύ τίθεται και σήμερα για λόγους ασφαλείας, η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της περιφέρειας Αττικής.

Το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές εφαρμόζεται και σήμερα Τρίτη στις περιοχές που ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 4 ή 5 (πολύ υψηλός κίνδυνος ή κατάσταση συναγερμού).


Για σήμερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος, Βοιωτία, Φθιώτιδα) και Θεσσαλίας (Σποράδες).

Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος και σήμερα -

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά την ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ καθ' όλο το 24ωρο.

Για την περιφέρεια Αττικής η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων αφορά ενδεικτικά το πευκοδάσος και την παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, στον λόφο Λυκαβηττού, στο Αττικό Άλσος, στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, στο Άλσος Προφήτη Ηλία στην Καστέλα, στο δασικό οδικό δίκτυο Υμηττού. Πάρνηθας Πεντέλης, Ποικίλου όρους, όρους Αιγάλεω, Κιθαιρώνα, όρος Πατέρα και Γεράνεια όρη, στον εθνικό δρυμό Σουνίου κ.λπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δύο νέες φωτιές σε Σαμοθράκη και Αχαία

Σε 24 ώρες ξέσπασαν 67 φωτιές - Επιχείρησαν 649 πυροσβέστες

Κίνδυνος φωτιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά - Μαραθώνα την Τετάρτη

Μ. Χρυσοχοΐδης: "Καθήκον μας η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη"

SHARE: