Ζακ Κωστόπουλος: Ανοιχτή η ανάκριση μετά από 8 μήνες - Οι περίεργες συμπτώσεις

Λουλούδια, κεριά και σημειώματα στο πεζοδρόμιο έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια
Λουλούδια, κεριά και σημειώματα στο πεζοδρόμιο έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια EUROKINISSI

Ο ρόλος του άντρα με το κίτρινο μπλουζάκι δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση. Ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες κινήσεις του ανακριτή και ποιες απορίες έχει η υπεράσπιση.

H ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου θα μπορούσε και να είχε ήδη τελειώσει μετά από οκτώ μήνες ιδιαίτερα εντατικής δουλειάς του ανακριτή. Και όμως, παραμένει ακόμη ανοιχτή. 

Ο λόγος; Ο άνθρωπος με το κίτρινο μπλουζάκι ο οποίος εικονίζεται-μπροστά-μπροστά και ξεκάθαρα-στο νέο υλικό που προσκόμισε η πολυεθνική διεπιστημονική ομάδα Forensic Architecture. 

Εφόσον η ανάκριση παραμένει ανοιχτή, βρίσκεται πάντα πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο ο ανακριτής να ζητήσει εκ νέου από την ΕΛΑΣ την ταυτοποίηση του εν λόγω ατόμου το οποίου φαίνεται να παίζει σημαίνοντα ρόλο στο περιστατικό και να βρίσκεται πολύ κοντά στους αστυνομικούς. 

ADVERTISING

Στην πρώτη κρούση του ανακριτή, η ΕΛΑΣ απάντησε, σε χρόνο dt μάλιστα, αρνητικά. Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο Στέφανος Λεβίδης στον News 24/7 στους 88,6, μέλος της Forensic Architecture. Στη δεύτερη-και μετά τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα-θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η τελική απάντηση αλλά και η ταχύτητα που αυτή θα προκύψει. 

Η πλευρά της υπεράσπισης πάντως έχει πολλές απορίες και αναπάντητα ερωτήματα για τις περίεργες συμπτώσεις. Γιατί ο εν λόγω είναι παντού και πάρα πολύ κοντά στους αστυνομικούς; Γιατί η ΕΛΑΣ απέρριψε το αίτημα ταυτοποίησής του; Ποιος είναι, τέλος πάντων, αυτός ο άνθρωπος ο οποίος αν κληθεί να καταθέσει μπορεί να προσφέρει πολύτιμες μαρτυρίες; 

Με το φάκελο της ανάκρισης ακόμα ανοιχτό, τίποτα δεν αποκλείεται ωστόσο. Ακόμα και να ζητήσει ο ανακριτής άρση των τηλεφωνικών απορρήτων για έναν νέο κύκλο έρευνας...   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζακ Κωστόπουλος: Ο αυτόπτης μάρτυρας με το κίτρινο μπλουζάκι που δεν βρήκε ποτέ η αστυνομία

SHARE:

24Media Network