Ζακ Κωστόπουλος: Να γίνει δεκτή η αναίρεση κατά της αποφυλάκισης του μεσίτη, ζήτησε ο Εισαγγελέας

Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου
Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου EUROKINISSI

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση για τον κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, Αθανάσιο Χορταριά, ζητείται να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του. Τι υποστήριξαν οι συνήγοροι του μεσίτη.

Να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, εκ των δύο καταδικασθέντων σε κάθειρξη 10 ετών για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, πρότεινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στην συζήτηση με τους συνηγόρους του, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο, οι οποίοι ζήτησαν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μην συνταχθεί με την εισαγγελική πρόταση που έκρινε ότι "κακώς δόθηκε αναστολή" στην έκτιση και αποφυλακίστηκε ο μεσίτης.

ADVERTISING

Στην αγόρευση του ο κ. Γλύκας επιχειρώντας να πείσει για το μη ορθό της αναίρεσης, είπε μεταξύ άλλων πως ουσιαστικά "ζητείται να γυρίσει στη φυλακή ο εντολέας του επειδή έδειξε αλτρουισμό" επιχειρώντας να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενο του, κοσμηματοπώλη εντός του καταστήματος του οποίου είχε εγκλωβιστεί ο Ζακ Κωστόπουλος.

Πριν λίγες ημέρες αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βάναυσο θάνατο του Ζακ η οποία προσδιορίστηκε για 15 Δεκεμβρίου 2023. Η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του μεσίτη Ι. Γλύκα .

Πρωτόδικα ο Αθ. Χορταριάς καταδικάστηκε για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το οποίο διέταξε να οδηγηθεί στην φυλακή.

Ωστόσο, ο Χορταριάς αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, με αίτηση αναστολής που έκανε την οποία αποδέχθηκε το δικαστήριο που προσέφυγε. Αντί της κράτησης το δικαστήριο που εξέτασε την αίτηση του, του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Πρωτόδικα η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον κοσμηματοπώλη Σπυρίδωνα Δημόπουλο ο οποίος λόγω προχωρημένης ηλικίας ορίστηκε να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η κρίση του Αρείου Πάγου για την αναίρεση αναμένεται τους επόμενους μήνες και μέχρι τότε ο μεσίτης θα παραμείνει εκτός φυλακής καθώς παραμένει σε ισχύ η απόφαση για την έξοδο του από την φυλακή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network