Ζακ Κωστόπουλος: Ο θάνατος συνδέεται και με τα χτυπήματα των αστυνομικών-Τα επίμαχα έγγραφα

Ζακ Κωστόπουλος: Ο θάνατος συνδέεται και με τα χτυπήματα των αστυνομικών-Τα επίμαχα έγγραφα
Υπέρμετρη βία από την αστυνομία στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Οι τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούνται για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία στις 12 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά τι αναφέρουν τα έγγραφα όπως τα παρουσιάζει το News 24/7.

Τα χτυπήματα που δέχθηκε από τους αστυνομικούς που τον ακινητοποίησαν ενώ ήταν αιμόφυρτος συνδέει ο ανακριτής με την αιτία του θανάτου του Ζακ Κωστόπολου.

Οι τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούνται για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία στις 12 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον ανακριτή φέρονται να “έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας του σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει”.

Στα έγγραφα που παρουσιάζει παρακάτω το News 24/7 αναφέρεται πως “συνέπεια των κακώσεων αυτών, ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω”.

Και οι τέσσερις αστυνομικοί έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018 και αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του θανόντα.

 

 

H οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μέσω των συνηγόρων της, έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας κατά των αστυνομικών από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. To αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση, το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα