Φόνος Ζακ Κωστόπουλου: Στη φυλακή ο μεσίτης, ποινή κατ’ οίκον ο κοσμηματοπώλης

Φόνος Ζακ Κωστόπουλου: Στη φυλακή ο μεσίτης, ποινή κατ’ οίκον ο κοσμηματοπώλης
Κόσμος συγκεντρωμένος στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου EUROKINISSI

Στη φυλακή ο μεσίτης για τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου. Ποινή κατ ' οίκον λόγω ηλικίας θα εκτίσει ο κοσμηματοπώλης. Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν θα πρέπει να τους χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό.

Ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη που καταδικάστηκαν για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Πλέον αναμένεται απόφαση επί της αναστολής της ποινής των δύο κατηγορούμενων.

Ο εισαγγελέας Σωτ. Μπουγιούκος ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους. Ωστόσο, πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας τους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να «μην υποπέσει στην πίεση της κοινής γνώμης» και να αναστείλει την έκτιση της ποινής. Η δίκη ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης, καθώς τα μέλη του ακροατηρίου αρκετές φορές αντέδρασαν σε σχόλιο της υπεράσπισης, προκαλώντας μικρές εντάσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Για τα ελαφρυντικά

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν θα πρέπει να τους χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν τη χορήγηση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, των μη ταπεινών αιτίων και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο εισαγγελέας Σωτ. Μπουγιούκος εισηγήθηκε ότι δεν θα πρέπει να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο καταδικασθέντες. Όπως υποστήριξε κατά την αγόρευσή του, τόσο ο κοσμηματοπώλης όσο και ο μεσίτης στις απολογίες τους δεν επέδειξαν καμία μεταμέλεια, αντιθέτως φάνηκαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί την ποινική απαξία της πράξης τους.

«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης» υποστήριξε στο δικαστήριο προσθέτοντας: «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράση τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν θα πρέπει να τους αναγνωριστεί».

«Το κράτος δικαίου είναι ανέκδοτο»

Με το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, μέλη του ακροατηρίου ξέσπασαν σε συνθήματα για τον Ζακ Κωστόπουλο, φωνάζοντας «Δολοφόνοι», ενώ δεν έλειψαν και εντάσεις με τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Κατά την έξοδό της, η οικογένεια Κωστόπουλου δήλωσε την αγανάκτησης της ως προς την ετυμηγορία. Ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου υποστήριξε ότι «Το κράτος δικαίου είναι ανέκδοτο» ενώ η γιαγιά του ανέφερε: «Έλεος. Περιμέναμε κάτι καλύτερο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα