Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 33χρονου

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 33χρονου
Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πραγματοποιούν πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου New 24/7

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής και τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να δέχεται κλωτσιές στο κεφάλι πεσμένος στο έδαφος, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας απηύθυναν κάλεσμα σε «συλλογικότητες, σωματεία και ατομικότητες».

Πάνω από χίλια άτομα πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα μέσω της οδού Σταδίου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος.

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πραγματοποιούν πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου New 24/7

Μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα τους ανέφεραν: «Ο θάνατος έχει πολλές εκφάνσεις: Πολιτικός. Κοινωνικός. Ταξικός. Οικογενειακός. Καθημερινός. Δημοσιογραφικός. Και αυτός ο θάνατος δεν θα μείνει έτσι. Αν δεν βγούμε τώρα στους δρόμους, πότε θα βγούμε; Για τον Ζακ».

Έξαλλου, η πορεία πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 73χρονος κοσμηματοπώλης που εμφανίζεται στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας να κλωτσά τον 33χρονο στο κεφάλι.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και συλλογικότητες, σε διαμαρτυρία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος News24/7

Η πορεία ολοκληρώθηκε αφού μέσω της Πανεπιστημίου επέστρεψε στην πλατεία Ομονοίας. Κατά τη διάρκειά της, υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των διαδηλωτών και μιας ομάδας περίπου 50 ατόμων, τα οποία φορώντας κουκούλες προσπαθούσαν να προκαλέσουν φθορές σε ATM. Όσοι συμμετείχαν στην πορεία, τους αποδοκίμαζαν κάθε φορά που επιχειρούσαν να προκαλέσουν ένταση, ενώ λίγο πριν την Ομόνοια, ήρθαν στα χέρια μαζί τους και τους απώθησαν στα γύρω στενά.

Στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή και ο 55χρονος ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου που συνελήφθη επίσης για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστοπούλου και ο οποίος υποστηρίζει ότι έδρασε έτσι, ώστε να εμποδίσει τον 33χρονο να βγει από το κοσμηματοπωλείο. 

Ο κατηγορούμενος για κακουργηματική θανατηφόρα σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος επιχείρησε νωρίτερα την Τετάρτη να δικαιολογήσει τα όσα έπραξε.

Σύμφωνα με το είπε στον ανακριτή: «Βρισκόμουν υπό το καθεστώς έντονης ταραχής λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα του. Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φτάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα