Zώα συντροφιάς: Στο υπ. Εσωτερικών οι αρμοδιότητες με τη “σφραγίδα” του ΣτΕ

Zώα συντροφιάς: Στο υπ. Εσωτερικών οι αρμοδιότητες με τη “σφραγίδα” του ΣτΕ
Shutterstock

Υπηρεσίες και αρμοδιότητες του τμήματος για τα ζώα συντροφιάς μεταφέρονται στο υπουργείο Εσωτερικών, από το Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών μεταφέρονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες για τα ζώα συντροφιάς που μέχρι πρότινος υπάγονταν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το Συμβούλιο της Επικράτειας έκρινε με γνωμοδότηση του νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, το τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς και λοιπών ζώων της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης, μετονομάζεται σε «τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς».

Μάλιστα, φαίνεται πως το τμήμα μεταφέρεται ως προς το σύνολο των θέσεων του προσωπικού και ως προς τις αρμοδιότητες που συνδέονται αποκλειστικά με τα ζώα συντροφιάς, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ενδιαιτημάτων ζώων συντροφιάς, καταφυγίων ζώων συντροφιάς και χώρων εκπαίδευσης ζώων συντροφιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα