Ζωγράφου: Αντίποινα μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ η έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας

Ζωγράφου: Αντίποινα μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ η έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας
Πυροβολισμοί στην Αλεξάνδρας, 9 Σεπτέμβρη intime

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση τοποθέτησης και ενεργοποίησης Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού-Εμπρηστικού Μηχανισμού σε είσοδο πολυκατοικίας στου Ζωγράφου. Συνελήφθησαν δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Εξιχνιάσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση τοποθέτησης και ενεργοποίησης στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού-Εμπρηστικού Μηχανισμού (Α.Ε.Ε.Μ), σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή του Ζωγράφου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών σε αυτήν.

Από την προανακριτική έρευνα, επετεύχθη η ταυτοποίηση, ο εντοπισμός και τελικά η σύλληψη των δύο Ελλήνων, ηλικίας 21 και 22 ετών, δραστών.

Ως κίνητρο των ενεργειών τους, φέρονται οπαδικές «διαφορές» και συγκεκριμένα πρόκειται για αντίποινα μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού ως απάντηση στην ένοπλη επίθεση σε βάρος οπαδού της ομάδας στην Λ. Αλεξάνδρας, με την διαφορά ότι έκαναν λάθος τις πολυκατοικίες και έβαλαν τον μηχανισμό σε διπλανή και άσχετη πολυκατοικία με αυτή που έμενε ένας από τους εμπλεκόμενους με την ένοπλη επίθεση.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, στην οικία του 22χρονου, μαχαίρι, πολυεργαλείο σουγιάς, επτά φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, ζευγάρι χειροπέδες, δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και στην οικία του 21χρονου, δύο σουγιάδες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα