13 βίντεο από τα χημικά στη Συρία δημοσίευσε το CNN

13 βίντεο από τα χημικά στη Συρία δημοσίευσε το CNN

Εικόνες φρίκης από τη Συρία μεταδίδει το CNN. Ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν τα βίντεο είναι γνήσια. ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (Vid)

Ημίγυμνοι άνδρες πεσμένοι στο έδαφος με σπασμούς. Παιδιά που ψυχορραγούν. Eίναι μερικές από τις σοκαριστικές σκηνές που περιλαμβάνονται στα δεκατρία βίντεο που έδωσε το CNN στη δημοσιότητα

Είναι πλάνα από δεκατρία βίντεο που οι μυστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης Ομπάμα έδειξαν σε ομάδα Γερουσιαστών σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών με σκοπό να δικαιολογήσουν μια επέμβαση στη Συρία.

Τα πλάνα έρχονται στη δημοσιότητα από το CNN, το οποίο υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την γνησιότητά τους.

Σύμφωνα με τον Jake Tapper οι σκηνές που δημοσιοποίησε το CNN είναι όσες προκαλούν λιγότερη φρίκη στους τηλεθεατές

Πολλά από τα βίντεο είχαν προηγουμένως δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και σύμφωνα με τους Αμερικανούς έχουν γυριστεί σε διάφορες περιοχές της Συρίας όπως την Τζαμπάρ, την Ντούμα και την Ντάρια αλλά και περιοχές έξω από τη Δαμασκό.

Το υλικό θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθειά της κυβέρνησης να πείσει το Κογκρέσο και την αμερικανική κοινή γνώμη ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ξεκινήσουν μια εναέρια επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Ο πρώην Πρέσβης  Bill Richardson είπε στο CNN: "Αυτό το βίντεο θα ευαισθητοποιήσει τον αμερικανικό λαό ο οποίος δεν πρόκειται απλώς να ζητήσει μια παρέμβαση αλλά θα ζητήσει μια  στρατιωτική επέμβαση για να σταματήσει αυτή η  θηριωδία"

Η πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας Dianne Feinstein παρακολούθησε τις σκηνές και ζήτησε να προβληθούν σε όλα τα μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας καταλήγει το CNN.

Πηγή: CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Videos show glimpse into evidence for Syria inter

SHARE:

24Media Network