2,7 εκατομμύρια ευρώ για ένα βραχιόλι

2,7 εκατομμύρια ευρώ για ένα βραχιόλι

Ένα κόσμημα του ισπανικού βασιλικού οίκου πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Διαβάστε αξίζει τόσα πολλά

Ένα βραχιόλι από μαργαριτάρια και διαμάντια, που ανήκε στη βασίλισσα Βικτώρια Ευγενία της Ισπανίας, πωλήθηκε έναντι του ποσού των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, σε δημοπρασία το βράδυ της Τετάρτης στη Γενεύη. Η τιμή που πωλήθηκε το κόσμημα είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την εκτίμηση που είχε γίνει από τον οίκο Sotheby.

Το βραχιόλι που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 περιγράφεται από τον οίκο Sotheby ως ένα κομμάτι "μοναδικό και με πολύ μεγάλη σημασία".Το κόσμημα πωλήθηκε από ένα μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, το όνομα όμως δεν έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών.

Πρώτη ιδιοκτήτρια του κοσμήματος ήταν η Βικτώρια Ευγενία της Ισπανίας που γεννήθηκε στις 24 Οκτώβρη του 1887 στο κάστρο του Balmoral της Σκωτίας. Η γιαγιά της ήταν πριγκίπισσα Βεατρίκη της Αγγλίας, μικρότερη κόρη της Βασίλισσας Βικτωρίας και του Πρίγκιπα Αλβέρτου.

Το 1906 παντρεύτηκε τον βασιλιά Αλφόνσο της Ισπανίας, με τον οποίο απέκτησε επτά παιδιά. Πέθανε το 1969 σε ηλικία 81 ετών.

SHARE: