2021: Μηνύματα ελπίδας από τους Ευρωπαίους ηγέτες

2021: Μηνύματα ελπίδας από τους Ευρωπαίους ηγέτες
Άνγκελα Μέρκελ AP

Στην πανδημία και τις καταστροφικές συνέπειές της αναφέρθηκαν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά τους Μέρκελ, Μακρόν, Τζόνσον.

Ένα κοινό παρανομαστή είχαν όλα τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των Ευρωπαίων ηγετών. Η πανδημία και οι καταστροφικές συνέπειες της αλλά και η ελπίδα που αναβλύζει με την προσφορά του εμβολίου στη μάχη κατά της φονικής Covid-19.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γερμανούς ήταν το κυρίαρχο σημείο του μηνύματος της Μέρκελ.

«Η πανδημία του κορονοϊού υπήρξε, και συνεχίζει να είναι, πολιτική, κοινωνική και οικονομική πρόκληση του αιώνα. Είναι μια ιστορική κρίση που σε όλους κόστισε πολύ και σε κάποιους πολύ περισσότερα. Γνωρίζω ότι η συμμετοχή σε αυτό το ιστορικό κατόρθωμα απαίτησε και συνεχίζει να απαιτεί μεγάλη αυτοπεποίθηση και υπομονή από εσάς. Σας ευχαριστώ ολόψυχα για αυτό» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε την ελπίδα που γεννάται στην αρχή της νέας χρονιάς. Μια ελπίδα που όπως είπε από την άνοιξη θα επιτρέψει την επανεκκίνηση της οικονομίας σε πιο ισχυρές βάσεις και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Η ελπίδα είναι εδώ και μεγαλώνει κάθε μέρα, σε αυτή τη νέα αρχή. Θα μας επιτρέψει, από την άνοιξη να αναπτύξουμε μια ισχυρότερη οικονομία με θέσεις εργασίας, πιο καινοτόμες, πιο φιλικές και υποστηριχτικές στο κλίμα και τη βιοποικιλότητα», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.


Σε αυτούς που έδωσαν τα πάντα στη μάχη με την πανδημία επικέντρωσε το μήνυμα του ο Μπόρις Τζονσον. Στους γιατρούς τους νοσηλευτές και όλους τους υγειονομικούς της Βρετανίας που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μια τιτάνια μάχη για να σώσουν ζωές από αυτήν την εφιαλτική πανδημία.

«Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι αυτή ήταν επίσης η χρονιά που ανακαλύψαμε ξανά ένα πνεύμα συνύπαρξης στην κοινωνία. Μια χρονιά όπου οι εργαζόμενοι κατέβαλαν προσπάθειες για να στηρίξουν τη χώρα στη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζουμε εδώ και γενιές.

Είδαμε τους ανθρώπους να ενώνονται με αποφασιστικότητα για να προστατεύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να σώσουμε ζωές» είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα