Η 8χρονη Lucy αποδεικνύει ότι το τείχος του Τραμπ δεν είναι τελικά και τόσο απροσπέλαστο

Η 8χρονη Lucy αποδεικνύει ότι το τείχος του Τραμπ δεν είναι τελικά και τόσο απροσπέλαστο
Lucy Facebook Karla R Hancock

Η Lucy, κατάφερε και σκαρφάλωσε χωρίς κανένα βοήθημα, αντίγραφο του τείχους του Τραμπ, ενώ ορειβάτες στην υπηρεσία του προέδρου διαβεβαίωναν για την δυσκολία της αναρρίχησης.

Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό θα είναι σχεδόν “αδιαπέραστο” κατά την επίσκεψή του στο Σαν Ντιέγκο τον προηγούμενο μήνα, ο Rick Weber, ιδρυτής του αναρριχητικού πάρκου Muir Valley στο Rogers του Κεντάκι, άκουγε.

“Δεν μπορείς να πεις σε έναν ορειβατικό αναρριχητή σε καλή φυσική κατάσταση, ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να αναρριχηθεί.” αναφέρει ο Weber, στο περιοδικό Time.

Έτσι παίρνει την δήλωση του Τραμπ ως πρόκληση και δημιουργεί δικό του αντίγραφο του τείχους, βασισμένο στις επίσημες διαστάσεις που έχουν δοθεί. Αυτό το Σαββατοκύριακο σκοπεύει να προσκαλέσει αναρριχητές να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ αναρρίχησης Rocktoberfest στο φαράγγι του Κόλπου στο Κεντάκι, καθώς και να αγωνιστούν προκειμένου να σκαρφαλώσουν το αντίγραφο στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Πολλοί έχουν ήδη δοκιμάσει τις δυνατότητες τους στο σκαρφάλωμα συμπεριλαμβανομένης και της 8χρονης Lucy Hancock, η οποία δεν χρησιμοποίησε ούτε σχοινιά, ούτε άλλα εξαρτήματα για να ανέβει το τοίχος, παρά μόνο μια συσκευή ασφαλείας.

Η Luci παρά το νεαρό της ηλικίας της αγαπά την πολιτική όσο αγαπά και την αναρρίχηση. “Για εκείνη τα πράγματα είναι απλά. Αν κάποιος πεινάει και εσύ έχεις τα μέσα να του δώσεις φαγητό, για ποιο λόγο να μην το κάνεις;” αναφέρει η μητέρα της, Karla Hancock.

Ο πρόεδρος Trump δήλωσε ότι 20 επαγγελματίες ορειβάτες έκριναν ότι όπως έχει σχεδιαστεί το τείχος είναι δύσκολο να αναρριχηθεί, αλλά ο Weber και άλλοι ορειβάτες έχουν πει ότι φαίνεται απίθανο. “Ήμασταν όλοι περίεργοι γιατί κανένας από εμάς στην αναρριχητική κοινότητα δεν είχε ακούσει για αυτούς τους 20 ανθρώπους που υποτίθεται ότι είχαν δοκιμάσει αυτό το τείχος”, λέει ο Weber. Μάλιστα, μια ενήλικη ανναριχήτρια η Erik Kloeker, σκαρφάλωσε το αντίγραφο σε 40 δευτερόλεπτα.

Το 2017 η Υπηρεσίας Λογοδοσίας της Κυβέρνησης και του Κογκρέσου των ΗΠΑ κατέγραψε οτι υπάρχουν 1.052.511 χιλιόμετρα τείχους επί των συνόρων.

Το Time, ανέφερε ότι όλα τα τείχη που έχου κατασκευαστεί μέχρι στιγμής έχουν αντικαταστήσει τα παλιά. Αλλά τον προηγούμενο μήνα ο Γενικός Γραμματέας του Υπούργειου Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper  , ενέκρινε ένα πλάνο 3,6 δις δολαρίων επιπλέον των στρατιωτικών εξοπλισμών για να χρηματοδοτηθεί το σχέδιο του Τραμπ, χωρίς όμως την έγκριση του Κογκρέσου για τη χρηματοδότηση. Το Υπουργείο Άμυνας σκοπεύει τώρα να ξοδέψει 3,6 δις δολάρια για το χτίσιμο 474.756.5 χιλιόμετρα τείχους, εφόσον ο Τραμπ τον Φεβρουάριο κύρηξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα