A$AP Rocky: Στο σκαμνί ο Αμερικανός ράπερ για το ξύλο σε 19χρονο στη Στοκχόλμη

A$AP Rocky: Στο σκαμνί ο Αμερικανός ράπερ για το ξύλο σε 19χρονο στη Στοκχόλμη
O A$AP Rocky σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια τον Φεβρουάριο του 2019 Richard Shotwell/Invision/AP

Ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον Σουηδό πρωθυπουργό να βοηθήσει να αποφυλακιστεί ο καλλιτέχνης ενώ σε μηνύματά του στο Twitter είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη, ζητώντας από τους Σουηδούς "να αντιμετωπίζουν δίκαια τους Αμερικανούς".

Ένας έφηβος κατέθεσε την Τρίτη σε δικαστήριο της Στοκχόλμης ότι ο Αμερικανός ράπερ A$AP Rocky και δύο πρόσωπα της συνοδείας του τον κλότσησαν και τον γρονθοκόπησαν κατά τη διάρκεια μιας αψιμαχίας έξω από ένα εστιατόριο χάμπουργκερ, τον περασμένο μήνα.

Ο 30χρονος καλλιτέχνης, παραγωγός και μοντέλο, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ρακίμ Μάγιερς, δήλωσε αθώος στην κατηγορία της επίθεσης, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη υπέρ του πριν από λίγες ημέρες.

Ο Μάγιερς συνελήφθη στις 3 Ιουλίου για το επεισόδιο που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου και του ασκήθηκε δίωξη για επίθεση με πρόκληση σωματικών βλαβών.

Περιγράφοντας την υπόθεση, παρουσιάζοντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας και από κινητά τηλέφωνα των αυτοπτών μαρτύρων, ο εισαγγελέας Νάντιελ Σούνεσον είπε ότι μετά τον διαπληκτισμό, στο κέντρο της Στοκχόλμης, ο τραγουδιστής έριξε τον 19χρονο Μουστάφα Τζαφάρι στο έδαφος και δύο μέλη της συνοδείας του άρχισαν να τον κλοτσούν και να τον γρονθοκοπούν. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Τζαφάρι χτυπήθηκε με ένα μπουκάλι, με αποτέλεσμα να υποστεί εκχυμώσεις και μώλωπες.

Στην κατάθεσή του ο Τζαφάρι είπε ότι ο σωματοφύλακας του Μάγιερς τον έσπρωξε και τον άρπαξε από τον λαιμό έξω από το εστιατόριο. Εκείνος ακολούθησε την παρέα του καλλιτέχνη προσπαθώντας να πάρει πίσω τα ακουστικά του και τότε τον χτύπησαν στο κεφάλι με ένα μπουκάλι και τον ξυλοκόπησαν, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος.

“Δεν θέλαμε να συμπλακούμε. Τους είπα ότι είμαι καλό παιδί, όχι κακό παιδί. Δεν άγγιξα κανέναν από τους τρεις”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Μάγιερς, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας τη στολή της φυλακής, είπε ότι ο πελάτης του ενήργησε σε αυτοάμυνα. “Ο Ρακίμ Μάγιερς νόμιζε ότι αυτοί οι άνθρωποι (…) επιτέθηκαν στον σωματοφύλακά του και για αυτό έδρασε”, είπε ο Σλόμπονταν Γιόβιτσιτς.

Ο ράπερ θα καταθέσει στο δικαστήριο την Πέμπτη.

Ο Μάγιερς υποστηρίζει ότι προκλήθηκε από τον Τζαφάρι. Αν κριθεί ένοχος, τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε φυλάκιση δύο ετών.

Η υπόθεση έχει τραβήξει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και για αυτό η δίκη διεξάγεται σε μια αίθουσα ασφαλείας, παρουσία περισσότερων από 50 δημοσιογράφων. Παρούσα είναι και η μητέρα του Μάγιερς.

Πολλές διασημότητες αντέδρασαν έντονα για τη σύλληψη και κράτηση του A$AP Rocky, όπως η Κιμ Καρντάσιαν και ο Ροντ Στιούαρτ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Σουηδό πρωθυπουργό Στέφαν Λεβέν να βοηθήσει να αποφυλακιστεί ο καλλιτέχνης ενώ σε μηνύματά του στο Twitter εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη, ζητώντας από τους Σουηδούς “να αντιμετωπίζουν δίκαια τους Αμερικανούς”. Έχει δηλώσει μάλιστα ότι θα εγγυηθεί ο ίδιος προσωπικά για να αποφυλακιστεί με εγγύηση ο Μάγιερς, όμως αυτό το σύστημα δεν υπάρχει στη Σουηδία.

Η δικαιοσύνη στη Σουηδία είναι ανεξάρτητη από το πολιτικό σύστημα και ο Λεβέν δήλωσε ότι δεν θα επηρεάσει την υπόθεση.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρόμπερτ Σ. Ο’Μπράιεν βρισκόταν στο δικαστήριο την Τρίτη, κατόπιν εντολής του Λευκού Οίκου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα