ActionAid: Χωρίς εσένα. Με σένα

ActionAid: Χωρίς εσένα. Με σένα
Actionaid Charles Eckert

Με τον κορονοϊό μεγαλώνει η ανάγκη να σταθούμε δίπλα σε όσους ήταν από πάντα πιο αδύναμοι. Με αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Αναδοχής της ActionAid.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ συνειδητοποιούμε πόσο συνδέονται οι ζωές όλων μας. Ο νέος ιός του κορονοϊού μπορεί να μην κάνει διακρίσεις αλλά οι διακρίσεις που προϋπήρχαν κοινωνικές, φυλετικές, οικονομικές, είναι σαφές πως κάνουν την καθημερινότητα των πιο ευάλωτων ακόμα πιο δύσκολη. Και μεγαλώνει τώρα περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να σταθούμε δίπλα σε όσους ήταν από πάντα πιο αδύναμοι. Είτε βρίσκονται κοντά μας είτε μακριά.

Με αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκε και το πρόγραμμα Αναδοχής της ActionAid. Ένα πρόγραμμα που από το 1998 προωθεί την αλληλεγγύη, συνδέοντας έναν άνθρωπο στην Ελλάδα με ένα παιδί στις πιο μακρινές κοινότητες του κόσμου. Ένα παιδί για το οποίο ο Ανάδοχός του μαθαίνει για την καθημερινότητά του, την εκπαίδευσή του, την εξέλιξή του και μπορεί να ταξιδέψει μέχρι την κοινότητα στην οποία ζει για να το συναντήσει από κοντά.

Οι κοινότητες αυτές βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, στην Αφρική, στην Ασία και στην Αμερική. Είναι εστίες αλληλοϋποστήριξης καθώς ό,τι έργα πραγματοποιούνται εκεί από την ActionAid γίνονται μέσα από το πρόγραμμα Αναδοχής. Και τα έργα αυτά γίνονται πάντα με γνώμονα να ωφεληθεί όλη η κοινότητα. Αυτό έγινε και στο χωριό Μuvungu στη Ρουάντα.

Όλα ξεκίνησαν όταν 41 Aνάδοχοι και υποστηρικτές της ActionAid από την Ελλάδα και την Κύπρο ταξίδεψαν το 2018 μέχρι το Muvungu σε ένα ταξίδι αλληλεγγύης με σκοπό να βοηθήσουν να χτιστεί μια βοηθητική αίθουσα, καθώς και τουαλέτες για το σχολείο. Λίγο μετά από εκείνο το ταξίδι, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, η μία αίθουσα από τις μόλις 6 που διέθετε τότε το σχολείο για τους 360 μαθητές του, κατέρρευσε. Η ανάγκη να ξαναφτιαχτεί ήταν επιτακτική και οι Ανάδοχοι που είχαν ταξιδέψει τότε αλλά και άλλοι κινητοποιήθηκαν άμεσα δημιουργώντας μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων.

Η νέα αίθουσα του σχολείου στο χωριό Muvungu

Μαζεύτηκαν συνολικά 12.338 ευρώ. Η κατασκευή της αίθουσας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Τα παιδιά ήδη χαίρονται για τη νέα τους αίθουσα, η οποία αποδεικνύει καθημερινά τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μια πράξη αλληλεγγύης. Όταν στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στον διπλανό μας που μπορεί να βρίσκεται μακριά μας αλλά μαζί με εμάς μπορεί να αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Αυτός είναι και ο βαθύτερος σκοπός του προγράμματος Αναδοχής της ActionAid. Να υποστηρίζει τους ανθρώπους ώστε να αλλάζουν οι ίδιοι τη ζωή τους για πάντα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Αναδοχής εδώ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version