Αδελφοί Μουσουλμάνοι: “Δεν συνθηκολογούμε με πραξικοπηματίες”

default image

Αρνούνται να μπουν στη νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, από τους οποίους προέρχεται ο αποπεμφθείς αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, “δεν συνθηκολογούν με πραξικοπηματίες” και απορρίπτουν την πρόταση να ενταχθούν στη νέα κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κινήματος.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, από τους οποίους προέρχεται ο αποπεμφθείς πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, “δεν συνθηκολογούν με πραξικοπηματίες, απορρίπτουν οτιδήποτε απορρέει από το στρατιωτικό πραξικόπημα” και συνεπώς απορρίπτουν την πρόταση να ενταχθούν στη νέα κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Τάρεκ αλ-Μόρσι, εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κινήματος, απαντώντας στην πρόταση που είχε κάνει μερικές ώρες νωρίτερα ο μεταβατικός πρωθυπουργός.

Τη νύχτα, ο Αχμεντ αλ-Μουσλιμάνι, εκπρόσωπος της προεδρίας, τον οποίο επικαλείται το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena, είχε δηλώσει ότι ο Χάζεμ Μπεμπλάουι, ο οποίος διορίστηκε μεταβατικός πρωθυπουργός χθες βράδυ, θα πρόσφερε “ορισμένες θέσεις” στους κόλπους της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, την πολιτική πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Μετά τα βίαια επεισόδια στο Κάιρο που προκάλεσαν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, τον θάνατο τουλάχιστον 51 ανθρώπων στη διάρκεια συγκέντρωσης υποστηρικτών του Μόρσι, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είχαν καλέσει σε “εξέγερση εναντίον όσων προσπαθούν να κλέψουν την επανάσταση με τα άρματα μάχης”.

Ο Μόρσι απεπέμφθη στις 3 Ιουλίου από τον στρατό μετά τις μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που ζητούσε την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Νέα αιματηρή επίθεση

Δύο Αιγύπτιοι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν όταν ισλαμιστές μαχητές επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας της αστυνομίας με ρουκετοβόλα αργά την Τρίτη.

Η επίθεση έγινε στο βόρειο Σινά κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Δεν ήταν πάντως δυνατό να διευκρινιστεί αν τα θύματα είναι πολίτες ή μέλη του προσωπικού ασφαλείας.

Στο βόρειο Σινά έχουν βάσεις οι σκληροπυρηνικές ισλαμικές ομάδες, που εκμεταλλεύονται την ουσιαστική κατάρρευση της κρατικής εξουσίας, μετά την εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, για να εξαπολύουν φονικές επιθέσεις σε όλη την μεθόριο με το Ισραήλ.

Κυρίως στο στόχαστρο τους είναι μέλη των αιγυπτιακών αρχών ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα