Άδικος", "αδύναμος" και "δογματικός" ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Άδικος", "αδύναμος" και "δογματικός" ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αρνητικά τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης για τον Φρανσουά Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Polling Vox "άδικος", "αδύναμος" και "δογματικός", ενώ σχεδόν σε ένα από τους δύο Γάλλους δεν αρέσει "τίποτε" από την θητεία του μέχρι σήμερα στην προεδρία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα 20 Minutes, το 53% θεωρεί ότι από την εκλογή του τον Μάιο 2012, ο Φρανσουά Ολαντ έχει φανεί "άδικος". Το 40% θεωρεί το αντίθετο.

Το 76% τον θεωρεί "αδύναμο" έναντι του 20% που τον θεωρεί ¨δυνατό". "Αδύναμο" τον θεωρεί το 90% των δεξιών ψηφοφόρων και το 59% των αριστερών.

Για το 54% ο Φρανσουά Ολάντ είναι "δογματικός", ενώ για το 35%, "συνενωτικός".

Οι επιδόσεις του στην προεδρία επικρίνονται με μεγάλη αυστηρότητα. Στην ερώτηση τι τους άρεσε περισσότερο από τις ενέργειές του, οι ερωτηθέντες, αλλά μόνο το 13%, απαντούν κατά προτεραιότητα "η εξωτερική πολιτική" και στη συνέχεια, το 9%, "η θέσπιση του γάμου των ομοφύλων".

Το 47% δεν αξιολογεί "τίποτε" από το έργο του εδώ και ενάμισι χρόνο.

Στην αντίστροφη ερώτηση για το τι τους άρεσε λιγότερο, το 30% αναφέρεται στις φορολογικές επιβαρύνσεις, το 25% απαντά "ο τρόπος του ως προέδρου", το 6% δεν προσάπτει τίποτε στον Φρανσουά Ολάντ.

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία, το 69% όσων τον ψήφισαν τον Μάιο 2012 δηλώνουν ότι θα τον ξαναψήφιζαν, εάν η αναμέτρηση γινόταν και πάλι με τον Νικολά Σαρκοζί . Το 29% αντίθετα δεν θα ξαναψήφιζε τον Φρανσουά Ολάντ.

SHARE:

24Media Network