Αεροσκάφος προσγειώθηκε για πρώτη φορά σε τεχνητό νησί

Αεροσκάφος προσγειώθηκε για πρώτη φορά σε τεχνητό νησί

Κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε για πρώτη φορά, σε διάδρομο αεροδρομίου που βρίσκεται σε τεχνητό νησί που κατασκεύασαν οι Κινέζοι

Κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε για πρώτη φορά, σε διάδρομο αεροδρομίου που βρίσκεται σε τεχνητό νησί που κατασκεύασαν οι Κινέζοι στην αμφισβητούμενη Νότια Σινική Θάλασσα, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η εξέλιξη αυτή, ενισχύει την πεποίθηση στη Δύση, ότι η Κίνα θα προχωρήσει στην ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών αξιοποιώντας τις υποδομές που έχει κατασκευάσει στα τεχνητά νησιά.

Οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει κριτική στην Κίνα για τις κινήσεις και τις επιλογές του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι τα νησιά θ' αξιοποιηθούν από τους Κινέζους για στρατιωτικούς σκοπούς.

Από την πλευρά της, η Κίνα τονίζει ότι δεν έχει εχθρικές διαθέσεις ή στρατιωτικές σκοπιμότητες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κίνα κατασκευάζει τρεις διαδρόμους αποπροσγείωσης στα τεχνητά νησιά, χρησιμοποιώντας άμμο.

Η Νότια Σινική Θάλασσα εκτιμάται ότι είναι πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εμπορικούς διαδρόμους διεθνώς, με την οικονομική αποτίμηση των εμπορευμάτων που διακινούνται στη θαλάσσια περιοχή της, να ξεπερνά τα 5 τρισ δολάρια ετησίως.

SHARE:

24Media Network