Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε έκρηξη οχήματος στην Καμπούλ

Έκρηξη οχήματος στην Καμπούλ με νεκρούς
Έκρηξη οχήματος στην Καμπούλ με νεκρούς AP

Τουλάχιστον 12 νεκροί, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά, είναι ο απολογισμός, μετά από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος στην Καμπούλ. Άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τι δήλωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην Καμπούλ ενώ 20 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 4 αλλοδαπών, οι οποίοι ήταν ο στόχος του χτυπήματος, σύμφωνα με τις αρχές.

Η επίθεση, που έγινε με τη βοήθεια «ενός μικρού λεωφορείου παγιδευμένου με εκρηκτικά, είχε στόχο όχημα 4x4 μιας ξένης εταιρίας ασφαλείας ονόματι GardaWorld», δήλωσε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

«Σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, και 20 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τέσσερις ήταν μέλη του προσωπικού της εταιρίας GardaWorld», δήλωσε αργότερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μαρουά Αμίνι. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν επτά νεκροί και 10 τραυματίες.

Έκρηξη οχήματος στην Καμπούλ με νεκρούς
Έκρηξη οχήματος στην Καμπούλ με νεκρούς AP

Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει την εθνικότητα των μελών του προσωπικού της GardaWorld.

Ένας από τους νεκρούς ήταν ένας «13χρονος μαθητής που πήγαινε σχολείο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μασούντ Ανταραμπί στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου. Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε αρχικά ότι η επίθεση είχε ως στόχο ένα κομβόι κυβερνητικών οχημάτων.

Για την επίθεση, που έγινε την πρωινή ώρα αιχμής, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα αφού ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι ανακοίνωσε πως αποφυλακίστηκαν δύο ανώτερα στελέχη των Ταλιμπάν και ένα του εξτρεμιστικού δικτύου Χακάνι σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση δύο πανεπιστημιακών, ενός Αμερικανού κι ενός Αυστραλού, που κρατούνταν όμηροι, εξέλιξη που κάποιοι αναλυτές θεώρησαν ελπιδοφόρα ως προς την προοπτική της ειρήνευσης.

Έκρηξη οχήματος στην Καμπούλ με νεκρούς
Έκρηξη οχήματος στην Καμπούλ με νεκρούς AP
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έκρηξη
SHARE: