Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε δρόμο

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε δρόμο
Έκρηξη στο Αφγανιστάν (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Η έκρηξη σημειώθηκε στην άκρη δρόμου στη βόρεια επαρχία Σαρ-ι-Πουλ του Αφγανιστάν. Ακολούθησαν ανταλλαγές σφοδρών πυρών μεταξύ Ταλιμπάν και αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις άμαχοι, σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη στην άκρη δρόμου στη βόρεια επαρχία Σαρ-ι-Πουλ του Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Η έκρηξη, σε μικρή απόσταση από την ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας, έγινε το Σάββατο και την ακολούθησαν ανταλλαγές σφοδρών πυρών μεταξύ Ταλιμπάν και αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων. Το επεισόδιο διήρκεσε περίπου έξι ώρες.

Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν στις ανταλλαγές πυρών, δήλωσαν τοπικός αξιωματούχος και ακόμη μια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η Σαρ-ι-Πουλ αποτελεί πεδίο μάχης ανάμεσα στους Ταλιμπάν και τις κυβερνητικές δυνάμεις από την αρχή της τρέχουσας φάσης της σύρραξης στο Αφγανιστάν, εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης στον βορρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν μεγάλο μέρος της εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τον Αμινουλά Αϊντίν, στέλεχος της αυτοδιοίκησης στην επαρχία αυτή, τουλάχιστον 46 στελέχη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν σε ενέργειες των Ταλιμπάν σε διάφορες περιοχές της το προηγούμενο 48ωρο.

Η Σαρ-ι-Πουλ ήταν η πρώτη που έπεσε ξανά στα χέρια των Ταλιμπάν το 2015, δεκατέσσερα χρόνια αφότου το καθεστώς τους κατέρρευσε το 2001.

Η αιματοχυσία συνεχίζεται ενώ διεξάγονται διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε απεσταλμένους της αφγανικής κυβέρνησης και αντιπροσώπους των ισλαμιστών ανταρτών στη Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Όμως, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα συνομιλιών, δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα