Αφγανιστάν: Η δημοσιογράφος του CNN λέει την αλήθεια για τη φώτο με το αμπάγια

Αφγανιστάν: Η δημοσιογράφος του CNN λέει την αλήθεια για τη φώτο με το αμπάγια
Η Clarissa Ward, μεταδίδει ζωντανά από τους δρόμους της Καμπούλ, μετά την εισβολή των Ταλιμπάν. Twitter/ @clarissaward

Viral έχει γίνει το ρεπορτάζ που μετέδωσε το CNN, στο οποίο η Clarissa Ward, φορώντας την παραδοσιακή αμπάγια. Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για αλλαγή στην αμφίεση, η δημοσιογράφος ωστόσο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Η Clarissa Ward, δημοσιογράφος του CNN, μετέβη στο Αφγανιστάν για να καταγράψει την κατάσταση μετά την κατοχή του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν. Σε ρεπορτάζ του CNN, η γυναίκα εμφανίσθηκε στους δρόμους της Καμπούλ φορώντας την παραδοσιακή αμπάγια και πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν την εμφάνισή της στην αλλαγή του καθεστώτος.

Οι σχολιαστές βασίστηκαν στο γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες έβλεπαν τη δημοσιογράφο να μεταδίδει τα ρεπορτάζ από το Αφγανιστάν, ντυμένη με πολιτικά ρούχα και όχι με παραδοσιακή αμφίεση. Η εικόνα της με την αμπάγια μάλιστα έγινε και meme για την εποχή των Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση της δημοσιογράφου για την αμπάγια

Η ίδια η δημοσιογράφος ωστόσο μετά την έκταση που πήρε το θέμα με την εμφάνισή της, θέλησε να τοποθετηθεί μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter και να δώσει απαντήσεις. Όπως τόνισε, πάντα φορούσε μαντήλα σε εξωτερικούς χώρους – και πριν την εισβολή των Ταλιμπάν στην Καμπούλ – όμως πλέον πρέπει να φορά αμπάγια που καλύπτει πλήρως τα μαλλιά. «Υπάρχει διαφορά αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη» έγραψε΄.

Στις εικόνες που μεταδίδει το CNN, η δημοσιογράφος περιγράφει τα όσα βιώνει ο αφγανικός λαός μετά την εισβολή των Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Μιλώντας με έναν επικεφαλής των Ταλιμπάν, μεταφέρει τις υποσχέσεις που δίνουν, πως οι γυναίκες θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται και να ζουν με ασφάλεια στην περιοχή.

Σε ερώτηση που έκανε στον ίδιο σχετικά με την εμφάνιση των γυναικών, εκείνος ανέφερε πως η σωστή αμφίεση είναι να φορούν Νικάμπ, το οποίο καλύπτει όλο το πρόσωπο και το κεφάλι, έχοντας μόνο τα μάτια ελεύθερα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα