Αφγανιστάν: Έκρηξη σε σιιτικό τέμενος – Νεκροί και τραυματίες

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε σιιτικό τέμενος – Νεκροί και τραυματίες
AP

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες από έκρηξη σε σιιτικό τέμενος στο βόρειο Αφγανιστάν, σύφωνα με τους Ταλιμπάν. Έκρηξη με θύματα και στην Κουντούζ.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε σιιτικό τέμενος στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο βόρειο Αφγανιστάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος των Ταλιμπάν στην τοπική αστυνομία.

«Έκρηξη σε τζαμί των σιιτών αδελφών μας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν 15», δήλωσε ο Ασίφ Γουαζέρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Μπαλκ, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Το περιστατικό συνέβη δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις σε σχολείο της περιοχής της δυτικής Καμπούλ, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες Χαζάρα. Από τις εκρήξεις αυτές έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν.

Κάτοικος της Μαζάρ-ι-Σαρίφ δήλωσε ότι βρισκόταν με την αδελφή της σε κοντινή αγορά όταν άκουσε μια μεγάλη έκρηξη και είδε καπνό να υψώνεται πάνω από την περιοχή του σιιτικού τεμένους. «Τα τζάμια των καταστημάτων έσπασαν, υπήρχε συνωστισμός και όλοι άρχισαν να τρέχουν», δήλωσε η γυναίκα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Έκρηξη στην Κουντούζ

Στο μεταξύ άλλοι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε έκρηξη στην πόλη Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο Νατζιμπουλάχ Σαχέλ, από την περιφερειακή υγειονομική υπηρεσία, δήλωσε ότι στα νοσοκομεία είχαν μεταφερθεί θύματα της έκρηξης και ότι ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το ακριβές σημείο ή την αιτία της έκρηξης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα