Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση σε τζαμί της Καμπούλ – Πέντε άμαχοι νεκροί

Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση σε τζαμί της Καμπούλ – Πέντε άμαχοι νεκροί
Ταλιμπάν έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το τζαμί, μετά τη βομβιστική επίθεση AP Photo/Felipe Dana

Η έκρηξη έξω από τζαμί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε αμάχων. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από έκρηξη στην Καμπούλ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Ταλιμπάν.

Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα από τότε που αποχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μια βόμβα εξερράγη στην πύλη του τζαμιού Έιντγκα στην Καμπούλ, όταν τελούνταν μνημόσυνο για τη μητέρα του επικεφαλής εκπροσώπου των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, δήλωσε ο Καρί Σαίντ Κόστι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν, όπως δήλωσε ο Μπιλάλ Καρίμι, άλλος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ενώ σημείωσε ότι κανένας μαχητής των Ταλιμπάν δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.

Ένα νοσοκομείο για επείγοντα περιστατικά, χρηματοδοτούμενο από την Ιταλία που βρίσκεται στην Καμπούλ έγραψε στο Twitter ότι είχε δεχτεί τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη.

Το νοσοκομείο της ιταλικής ΜΚΟ που περιέθαλψε τους τραυματίες AP Photo/Felipe Dana

Η περιοχή γύρω από το τζαμί αποκλείστηκε από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν πλέον ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή. Αργότερα το απόγευμα ο χώρος καθαρίστηκε. Τα μόνα σημάδια της έκρηξης που έχουν απομείνει στον χώρο είναι η μικρή ζημιά στο διακοσμητικό τόξο από την πύλη εισόδου.

Επισήμως δεν έχει αναληφθεί ευθύνη αλλά οι πάντες υποψιάζονται το ισλαμικό κράτος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα