Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν είναι αποφασισμένοι να αφανίσουν τους "αμαρτωλούς ΛΟΑΤΚΙ+"

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Αφγανιστάν εκπέμπουν SOS.
Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Αφγανιστάν εκπέμπουν SOS. SHUTTERSTOCK

Ακρωτηριασμοί, λιθοβολισμοί, και δημόσιες εκτελέσεις στην "ατζέντα" των Ταλιμπάν. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Αφγανιστάν εκπέμπουν SOS.

Καθώς στο Αφγανιστάν επικρατεί χάος και τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από το καθεστώς των Ταλιμπάν, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ανησυχούν για την τύχη τους, καθώς οι φονταμενταλιστές θέλουν να τους αφανίσουν από τη χώρα.

Πριν από την εξέγερση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η ζωή για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ήταν ήδη σε κίνδυνο. Αν κάποιος μιλούσε για τη σεξουαλικότητά του σε λάθος άτομο, τότε θα μπορούσε να είχε συλληφθεί και να οδηγηθεί στο δικαστήριο, σύμφωνα με τους νόμους του Αφγανιστάν.

Αλλά από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τον έλεγχο μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα θα μπορούσαν να βασανιστούν και να δολοφονηθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι Ταλιμπάν είναι γνωστό ότι επιβάλλουν ακραίους νόμους και σύμφωνα με την ερμηνεία των νόμων της Σαρία από τους Ταλιμπάν, η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται αυστηρά και τιμωρείται με θανατική ποινή.

Η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να βοηθήσει τους ΛΟΑΤΚΙ+ Αφγανούς να επιβιώσουν και να σωθούν από το τυραννικό καθεστώς.

Η εξτρεμιστική ομάδα είναι διαβόητη για τις σοκαριστικές τιμωρίες της προς τους "αμαρτωλούς" και για όσα άτομα δεν τηρούν την αυστηρή ερμηνεία της Σαρία.

Η δράση τους, από το 1996 έως το 2001, περιλάμβανε ακρωτηριασμούς, λιθοβολισμούς, και δημόσιες εκτελέσεις, που αρκετά συχνά διενεργούνταν κατά πλήθη χιλιάδων σε γήπεδα, για τον παραδειγματισμό όλων...

Το Κοράνι επιβάλλει "σκληρή τιμωρία" για τους παραβάτες και σύμφωνα με την απάνθρωπη παράδοση υπάρχουν τρεις ποινές για τους "αμαρτωλούς": είτε να καούν στην πυρά, είτε να σπρωχτούν στην άκρη του γκρεμού, είτε να καταπλακωθούν από έναν τοίχο που πέφτει.

Το τελευταίο ήταν το πιο συνηθισμένο στο Αφγανιστάν στο καθεστώς των Ταλιμπάν, όπου οι ομοφυλόφιλοι άνδρες συνήθως συνθλίβονταν ή πνίγονταν κάτω από τείχη, λάσπη ή τανκ.

Από την πτώση της Καμπούλ μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναφερθεί εκτελέσεις ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ωστόσο, οι Ταλιμπάν έχουν ήδη υποσχεθεί ότι αυτές οι τιμωρίες θα επιστρέψουν σύντομα...

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αφγανιστάν, Ταλιμπάν, ΛΟΑΤΚΙ, ανθρώπινα δικαιώματα
SHARE:

24Media Network