Αυστραλία: Δεκάδες φάλαινες εντοπίστηκαν νεκρές σε ρηχά νερά

Αυστραλία: Δεκάδες φάλαινες εντοπίστηκαν νεκρές σε ρηχά νερά
Φάλαινες πιλότοι Getty Images/iStockphoto

Περισσότερες από 50 νεκρές φάλαινες βρέθηκαν στη δυτική Αυστραλία. Διασώστες επιχειρούν να διασώσουν άλλες 46 που βρέθηκαν ζωντανές στο σημείο. Συγκλονίζουν τα βίντεο.

Συνολικά 51 φάλαινες βρέθηκαν νεκρές σε ρηχά νερά στην παραλία Cheynes της Δυτικής Αυστραλίας, με εκατοντάδες εθελοντές να προσπαθούν να σπεύδουν στο σημείο και να προσπαθούν να διασώσουν άλλες 46, που εντοπίστηκαν ζωντανές.

Ειδικότερα, Υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής της Δυτικής Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι μια μεγάλη ομάδα φαλαινών εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης (26/7), κοντά στη νότια ακτή της πολιτείας και συμβούλευσε το κοινό να μείνει μακριά από την παραλία προκειμένου να τις διασώσουν και να τις προστατεύσουν.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν τις φάλαινες να βρίσκονται όλες μαζί στα ρηχά, με μερικές από αυτές είτε να χτυπούν την ουρά τους στην θάλασσα, είτε να ξαπλώνουν στο πλάι ή ανάσκελα, είτε να παραμένουν ακίνητες.

Η ερευνήτρια άγριας φύσης από το Πανεπιστήμιο Macquarie, Vanessa Pirotta, ανέφερε ότι η συμπεριφορά που εκδήλωσαν οι φάλαινες ήταν αρκετά περίεργη, καθώς ήταν συνωστισμένες σε ένα σημείο και έδειχναν ότι αναζητούσαν κάτι.

Αναλύοντας τα δημοσιευμένα βίντεο, η Pirotta πιθανολογεί ότι το κοπάδι αποπροσανατολίστηκε. Άλλη μια πιθανή αιτία είναι να υπήρξε κάποια φάλαινα άρρωστη και να πήγε στα ρηχά – οι υπόλοιπες μπορεί να την ακολούθησαν, επειδή σαν είδος είναι άκρως κοινωνικές και διατηρούν οικογενειακές σχέσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα