Άγκυρα: Πραξικοπηματίας έριξε το ρωσικό αεροσκάφος

Άγκυρα: Πραξικοπηματίας έριξε το ρωσικό αεροσκάφος

Κοινό μυστικό ήταν στην Τουρκία η εμπλοκή των πραξικοπηματιών στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άγκυρας

Σύνδεση της απόπειρας πραξικοπήματος με την προ μηνών κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, που προκάλεσε ένταση μεταξύ των δύο χωρών, αποκάλυψε ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ.

Μιλώντας το Σάββατο στο CNN Turk, ο δήμαρχος είπε ότι ο Τούρκος που κατέρριψε το αεροσκάφος τον Νοέμβριο του 2015, ήταν ένας από τους πραξικοπηματίες.

"Υπάρχει μια παράλληλη δομή στον τουρκικό στρατό. Αυτή η παράλληλη δομή χάλασε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Στο περιστατικό εκείνο συμμετείχε ένας από τους πιλότους αυτής της δομής, και το λέω 100%. Ο πιλότος αυτός ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Άγκυρας.

Και πρόσθεσε: "Μέχρι σήμερα δεν το λέγαμε, το κρατούσαμε μυστικό. Αλλά εγώ, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, σας λέω ότι τις σχέσεις μας με τη Ρωσία την χάλασαν αυτοί οι παλιάνθρωποι. Γιατί; Γιατί ήθελαν να μας αφήσουν μόνους μας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Την ίδια γνώμη είχε και ένας σύμβουλος του Πούτιν, με τον οποίο συναντήθηκα πριν λίγες μέρες".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πραξικόπημα στην Τουρκία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η συγγνώμη του Ερντογάν στον Πούτιν

Πούτιν - Ερντογάν τα είπαν στο τηλέφωνο για 40 λεπτά

SHARE:

24Media Network