“Άγνωστο αντικείμενο” εμφανίστηκε και στην Κίνα – Έτοιμο να το καταρρίψει το Πεκίνο

“Άγνωστο αντικείμενο” εμφανίστηκε και στην Κίνα – Έτοιμο να το καταρρίψει το Πεκίνο
Αεροσκάφος (φωτό αρχείου) AP

Συναγερμός σήμανε και στην Κίνα για την εμφάνιση "αγνώστου αντικειμένου". Οι κινεζικές αρχές δηλώνουν έτοιμες να το καταρρίψουν.

“Άγνωστο αντικείμενο” προκάλεσε ανησυχία στις κινεζικές αρχές, με την εμφάνισή του να κινητοποιεί το Πεκίνο.

Μερικές ώρες μετά την εμφάνιση αντίστοιχου στον ουρανό του Καναδά, κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα “άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο” εντοπίστηκε κοντά στο Rizha της Κίνας, με τις τοπικές αρχές να ετοιμάζονται για την κατάρριψή του.

Νωρίτερα, ένα δεύτερο «αντικείμενο» καταρρίφθηκε από μαχητικό των ΗΠΑ μέσα σε περίπου 24 ώρες. Ιπτάμενο «αντικείμενο» που χονδρικά είχε «μέγεθος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο» καταστράφηκε την Παρασκευή διότι ήγειρε «απειλή για την ασφάλεια των αερομεταφορών», σύμφωνα με τον Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Οι δύο επιχειρήσεις καταγράφηκαν μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αυτού που το Πεντάγωνο περιέγραψε ως κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας, η οποία αντέδρασε οργισμένα, αντιτείνοντας πως επρόκειτο για μετεωρολογικό αερόστατο που χρησιμοποιείτο για «επιστημονική έρευνα» κι απλώς εξετράπη της πορεία του και εισήλθε «ακούσια» στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα