Αγωνία στη Ζαπορίζια: Έκλεισε ο ένας αντιδραστήρας λόγω βομβαρδισμών

Πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
Πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια AP

Έκλεισε, λόγω των βομβαρδισμών, ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που λειτουργούσε, σύμφωνα με την Ουκρανία. Η Ενερχοντάρ δεν έχει ρεύμα, λέει η Ρωσία.

Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια που παρέμενε σε λειτουργία έκλεισε λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ουκρανική διαχειρίστρια εταιρεία Energoatom.

"Ως αποτέλεσμα ακόμη ενός βομβαρδισμού από τις ρωσικές (...) δυνάμεις εναντίον του χώρου του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια, ενεργοποιήθηκε η έκτακτη προστασία και έκλεισε η πέμπτη μονάδα παραγωγής ενέργειας", ανέφερε η Energoatom στο Telegram.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Energoatom πρόσθεσε ότι "η μονάδα παραγωγής ενέργειας 6 εξακολουθεί να λειτουργεί" και παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται ο πυρηνικός σταθμός.

Ζαπορίζια: Η Ενερχοντάρ δεν έχει ρεύμα, λέει η Ρωσία

Η πόλη Ενερχοντάρ, στην οποία βρίσκεται ο ηλεκτροπαραγωγικός πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια δεν έχει ρεύμα την Πέμπτη, δήλωσε διορισθείς από τη Ρωσία αξιωματούχος στην πόλη αυτή που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Η πόλη δεν έχει ρεύμα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσει η προγραμματισμένη επίσκεψη στον σταθμό των επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), πρόσθεσε ο Αλεξάντερ Βόλγκα, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι "ομάδα δολιοφθορέων" διέσχισε τον Δνείπερο ερχόμενη από υπό ουκρανικό έλεγχο κοντινή περιοχή το πρωί της Πέμπτης.

Ο Βλαντιμίρ Ρογκόφ, αξιωματούχος διορισθείς από τη Ρωσία στην περιοχή της Ζαπορίζια, δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα στην επίσκεψη της αποστολής του ΔΟΑΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network