Αίγυπτος: Ποινές φυλάκισης έως 10 έτη για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Αίγυπτος: Ποινές φυλάκισης έως 10 έτη για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Khaled DESOUKI / AFP

Φυλάκιση από 3 έως και 10 έτη σε όσους παραποιούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.

Αυστηρές ποινές φυλάκισης από τρία έως και δέκα έτη προβλέπονται για την παραποίηση πιστοποιητικών εμβολιασμού, προειδοποίησε χθες, Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου Χοσάμ ‘Αμπντελ Γκαφάρ και καταγράφει και ο αιγυπτιακός Τύπος, το εν λόγω έγγραφο είναι ένα επίσημο έγγραφο και, εφόσον αλλοιωθεί ή πλαστογραφηθεί, προβλέπονται ποινές έως και δέκα ετών, τόσο για αυτόν που το χρησιμοποιεί όσο και για αυτόν που το παρέχει σε πολίτες.

Από τις 15 Νοεμβρίου, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους ανεμβολίαστους δημοσίους υπαλλήλους στους χώρους εργασίας τους, καθώς επίσης και στους ανεμβολίαστους φοιτητές η είσοδος στα κρατικά Πανεπιστήμια, με εξαίρεση και στις δύο περιπτώσεις εκείνους που θα μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR, και αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα σκληρύνει ακόμη περισσότερο τα μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς θα επεκτείνει από την 1η Δεκεμβρίου το ίδιο μέτρο για όλο το κοινό στις δημόσιες υπηρεσίες, απαγορεύοντας την είσοδο όλων των ανεμβολίαστων πολιτών σε όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνητικές υπηρεσίες, με μοναδική και πάλι εξαίρεση εκείνους που θα μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR.

Με βάση όλα αυτά τα νέα μέτρα που άρχισαν να ισχύουν από χθες, Δευτέρα, για τους υπαλλήλους και τους φοιτητές, η γνησιότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα ελέγχεται αυστηρά, τονίζουν οι αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα