Αίγυπτος: Συνελήφθη ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων

Αίγυπτος: Συνελήφθη ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων
Κίνημα αδερφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο AP

Η σύλληψη αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο πλήγμα στο παλαιότερο και πιο οργανωμένο ισλαμιστικό κίνημα της Αιγύπτου.

Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν τον ασκούντα χρέη ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Μαχμούντ Εζάτ στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε διαμέρισμα στο Κάιρο.

Η σύλληψη αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο πλήγμα στο παλαιότερο (ιδρύθηκε το 1928) και πιο οργανωμένο ισλαμιστικό κίνημα της Αιγύπτου, το οποίο έχει συντριβεί στο πλαίσιο μιας σαρωτικής καταστολής αφότου ανατράπηκε από την εξουσία πριν από επτά χρόνια.

Σύμφωνα, με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 76 χρονος Εζάτ ήταν ένας πρώην υπαρχηγός του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, του Μοχάμεντ Μπαντίε, και θεωρούνταν σκληροπυρηνικός στους κόλπους της οργάνωσης. Άρχισε να ασκεί χρέη ηγέτη μετά τη σύλληψη του Μπαντίε τον Αύγουστο του 2013.

Σε δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως εξοπλισμός για την κρυπτογράφηση επικοινωνιών κατασχέθηκε στη διάρκεια της σύλληψης και προστίθεται πως ο Εζάτ είναι ύποπτος ότι από το 2013 οργάνωσε δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών καθώς και μια βομβιστική επίθεση.

Ο Εζάτ είχε προηγουμένως καταδικασθεί ερήμην σε θάνατο και σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή νομοθεσία, μετά τη σύλληψή του θα δικασθεί εκ νέου για τις υποθέσεις αυτές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα