Αίγυπτος: Επεισόδια και συλλήψεις σε κηδεία γιατρού που πέθανε απο κορονοϊό

Κορονοϊός - Αίγυπτος. Φωτό αρχείου.
Κορονοϊός - Αίγυπτος. Φωτό αρχείου. AP

Επεισόδια, δακρυγόνα και συλλήψεις στην Αίγυπτο όπου η αστυνομία επενέβη ωστε να καταστεί δυνατή η κηδεία 65χρονης γιατρού που πέθανε απο κορονοϊό.

Δώδεκα χωρικοί συνελήφθησαν, μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία σε μια κοινότητα της βορειοανατολικής Αιγύπτου, οι κάτοικοι της οποίας ξεσηκώθηκαν και δεν επέτρεπαν να ταφεί εκεί μια γυναίκα που πέθανε από κορονοϊό, επειδή φοβήθηκαν ότι θα μολυνθεί η περιοχή τους, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το θύμα, μια 65χρονη γιατρός, ενταφιάστηκε τελικά στον οικογενειακό τάφο της στο Σόμπρα αλ Μπάχου, ένα χωριό στο Δέλτα του Νείλου, μετά την παρέμβαση των αστυνομικών που διέλυσαν με δακρυγόνα το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δεκάδες κάτοικοι, ανησυχώντας ότι θα προσβληθούν από τον κορονοϊό, διαμαρτύρονταν για την ταφή της γυναίκας στο χωριό από το οποίο καταγόταν. Λόγω αντιδράσεων, αρχικά η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ένα γειτονικό χωριό, το Μιτ αλ Άλαμ, οι κάτοικοι του οποίου όμως επίσης αρνήθηκαν να την δεχτούν. Έτσι, επέστρεψε και πάλι στο Σόμπρα αλ Μπάχου. Εκεί, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων και συνέλαβαν 12 κατοίκους με την κατηγορία της «στάσης», ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ταφής.

Η Αίγυπτος είναι μια από τις χώρες της Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία της Covid-19: μετρά 1.794 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 135 θανάτους.

Η γιατρός προσβλήθηκε κατά την άσκηση του λειτουργήματός της. Σύμφωνα με μια σημερινή ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κορονοϊού μετρά μέχρι τώρα 43 κρούσματα και τρεις νεκρούς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Αίγυπτος
SHARE:

24Media Network