Αίγυπτος: Σε ΜΕΘ ο Χόσνι Μουμπάρακ

Ο Χόσνι Μουμπάρακ στο δικαστήριο στο Κάιρο τον Απρίλιο του 2013
Ο Χόσνι Μουμπάρακ στο δικαστήριο στο Κάιρο τον Απρίλιο του 2013 AP

Ο 91χρονος έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου υποβλήθηκε σε επέμβαση τον Ιανουάριο, με τον γιο του να υποστηρίζει ότι από τότε βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας βρίσκεται ο έκπτωτος Πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως δηλώνει ο γιος του Αλαά Μουμπάρακ.

Το θέμα καταγράφει και ο αιγυπτιακός Τύπος. Στα ρεπορτάζ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τονίζεται ότι ο 91χρονος Μουμπάρακ υπεβλήθη σε εγχείρηση στις 24 Ιανουαρίου, με τη μετεγχειρητική του κατάσταση να θεωρείται τότε «σταθερή», χωρίς όμως να δίνονται άλλες λεπτομέρειες από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σε μήνυμά του, όμως, μέσω Twitter, ο γιος του Αλαά τονίζει ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ παραμένει ακόμη και σήμερα σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όπως γράφει η «Αλ Αχράμ», «ο Μουμπάρακ εκδιώχθηκε από μία λαϊκή εξέγερση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011. Ο Μουμπάρακ κυβέρνησε την Αίγυπτο αυταρχικά από το 1981 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2011».

Το Σάββατο, το Ποινικό Δικαστήριο του Καΐρου απήλλαξε τους γιους του, Αλαά και Γκαμάλ Μουμπάρακ, από τις κατηγορίες τους στην υπόθεση «χειραγώγησης του χρηματιστηρίου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγυπτος
SHARE:

24Media Network