Άνεργοι μέχρι θανάτου

Άνεργοι μέχρι θανάτου

Ο Μπεν Αλί έφυγε, αλλά τα βάσανα της Τυνησίας δεν έχουν τελειωμό. Σφοδρές συγκρούσεις στην πόλη Μετλάουι, με οργισμένους άνεργους να συγκρούονται με την αστυνομία. Η αφίσα που έβγαλε τον κόσμο στον δρόμο

Απαγόρευση κυκλοφορίας κηρύχθηκε επιβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Μετλάουι στη νότια Τυνησία μετά τα  βίαια επεισόδια που κράτησαν δύο ημέρες

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των κατοίκων της πόλης για μερικές θέσεις εργασίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TAP.

Την Παρασκευή πηγή του υπουργείου Εσωτερικών είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία κοπέλα, σκοτώθηκαν από πυρά τουφεκιού και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν έπειτα από τη δημοσιοποίηση λανθασμένων προσφορών για εργασία σε ένα ορυχείο της περιοχής.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν μετά την αφισοκόλληση της προσφοράς θέσεων εργασίας με φυλετικά κριτήρια σε ορυχείο από μια εταιρεία φωσφόρου της πόλης Γκάφσα.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι αυτή η προσφορά ήταν λανθασμένη και διαβεβαίωσαν τους κατοίκους ότι οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με το νόμο και όχι με φυλετική βάση, όμως οι συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων συνεχίστηκαν.

SHARE:

24Media Network