Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ

Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ

Πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράκ. Νέο κύμα βίας σαρώνει την περιοχή. Εκατοντάδες νεκροί μέσα σε πέντε μέρες

Πέντε στρατιώτες των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών και πέντε μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης που πολεμά στην αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιθέσεις.

Στο Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, περίπολος στρατιωτών κατευθυνόταν σε σημείο όπου διαδηλωτές οργανώνουν τους τελευταίους τέσσερις μήνες καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας την αποχώρηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι όταν ακινητοποιήθηκαν από ενόπλους.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν έναν ένοπλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυρών με τέσσερις νεκρούς και έναν τραυματία μεταξύ των στρατιωτών.

Σε άλλη επίθεση ένοπλοι σκότωσαν έναν στρατιώτη και τραυμάτισαν έναν ακόμη στον ίδιο τομέα.

Βόρεια της πρωτεύουσας ένοπλοι σκότωσαν έναν στρατιώτη και πέντε μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου της πολιτοφυλακής Σάχουα, νοτίως του Τικρίτ.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται, ενώ ένα νέο κύμα βίας έχει προκαλέσει το θάνατο 200 ανθρώπων μέσα σε πέντε ημέρες προκαλώντας φόβους για μια νέα διαθρησκευτική σύγκρουση στο Ιράκ. Η βία αναζωπυρώθηκε την Τρίτη με την επέμβαση του στρατού εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην περιοχή Χαουίζα του βορείου Ιράκ, προκαλώντας συγκρούσεις με 53 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network