Άιντε: Πιο κοντά από ποτέ οι συζητήσεις για το Κυπριακό

Άιντε: Πιο κοντά από ποτέ οι συζητήσεις για το Κυπριακό

Καμία φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό δεν έφτασε ποτέ κοντά στο σημείο που αυτές βρίσκονται σήμερα, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μπαρθ Άιντε

Καμία φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό δεν έφτασε ποτέ κοντά στο σημείο που αυτές βρίσκονται σήμερα, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μπαρθ Άιντε σε συνέδριο του Economist που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία.

"Είναι πιθανό να φτάσουμε σε μια ολοκληρωμένη πολιτική επίλυση (έως το τέλος του χρόνου) αλλά χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε κάθε μέρα στο έπακρο για να πετύχουμε", τόνισε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Άιντε αναφέρθηκε στην αύξηση των εμπορικών προοπτικών των δύο πλευρών, καθώς και στη δυνατότητα να καταστεί το νησί σημαντικό ενεργειακό κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

ADVERTISING

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, είπε ότι μόνο το γεγονός ότι οι ηγέτες συμφώνησαν να μεταβούν στο Μον Πελεράν, στην Ελβετία, είναι ένα ισχυρό σημάδι προόδου. Παρ’ όλα αυτά, ο Άιντε σημείωσε ως αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες.

Η μετάβαση σττην Ελβετία σημαίνει ότι οι δύο πλευρές είναι επιτέλους σε θέση να ανοίξουν το συναισθηματικά φορτισμένο κεφάλαιο του εδαφικού, σε συνδυασμό με στοιχεία που είναι σημαντικά για τις δύο πλευρές.

«Είμαστε πολύ πιο μπροστά από ποτέ στο παρελθόν» τόνισε ο Μπαρθ Άιντε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network