Αϊτή: Αποδείξεις ότι οι 17 όμηροι μέλη ιεραποστολής και οι συγγενείς τους ζουν

Αστυνομία της Αϊτής
Αστυνομία της Αϊτής SHUTTERSTOCK

Οι 17 όμηροι που αναζητά η αϊτινή αστυνομία βρίσκονται εν ζωή, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη το βράδυ.

Η αϊτινή αστυνομία έλαβε αποδείξεις πως βρίσκονται στη ζωή τα μέλη ομάδας ιεραποστόλων και οι συγγενείς τους, 16 πολίτες ΗΠΑ και 1 Καναδά, που απήχθησαν τη 16η Οκτωβρίου ανατολικά της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς, δήλωσε την Πέμπτη πηγή προσκείμενη σ’ αυτήν.

«Λάβαμε αποδείξεις ότι όλοι οι απαχθέντες βρίσκονται στη ζωή», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομική πηγή, χωρίς να διευκρινίσει ούτε πότε παρελήφθησαν, ούτε ποια είναι η φύση των τεκμηρίων.

ADVERTISING

«Βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των αλλοδαπών. Κλιμάκιο αντιμετώπισης απαγωγών, υπό την κεντρική διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας, συνομιλεί με τους απαγωγείς», σημείωσε η πηγή και πρόσθεσε πως «συνεργάζονται αρκετοί πράκτορες του FBI», της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, με τις αϊτινές αρχές στην υπόθεση αυτή.

Η απαγωγή 16 Αμερικανών και ενός Καναδού έγινε καθώς επέστρεφαν από επίσκεψη σε ορφανοτροφείο, στην καρδιά περιοχής που ελέγχει μια από τις πιο επίφοβες συμμορίες στην Αϊτή.

Σύμφωνα με τη θρησκευτική οργάνωση Christian Aid Ministries, στην οποία ανήκουν οι ιεραπόστολοι που απήχθησαν, η ομάδα αποτελείται από 12 ενήλικους, ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών, και πέντε παιδιά, ένα μικρότερο από 8 μηνών και τα υπόλοιπα 3, 6, 13 και 15 ετών.

Τα μέλη της συμμορίας που είναι γνωστή με την ονομασία «400 Mawozo» κρατούν τους 17 ομήρους επί 13 ημέρες κι απαιτούν λύτρα 17 εκατομμυρίων δολαρίων, ενός εκατομμυρίου δολαρίων ανά όμηρο, κατά τις πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network