Ακτιβιστές “έβαψαν” πράσινη τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας

Διαβάζεται σε 2'
benetia
Ακτιβιστές έβαψαν πράσινα τα νερά της Βενετίας 2023 Extinction Rebellion via AP

Για σειρά αδικημάτων κατηγορούνται 28 ακτιβιστές που “έβαψαν” πράσινη τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας διαμαρτυρόμενοι για την “αποτυχία” των διαπραγματεύσεων στη διάσκεψη για το κλίμα στο Ντουμπάι.

Για σειρά αδικημάτων κατηγορούνται οι 28 ακτιβιστές που “έβαψαν πράσινη“, χθες, Σάββατο (09/12) τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας στην Ιταλία ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και σε άλλες ιταλικές πόλεις όπως στη Ρώμη, στο Μιλάνο και στο Τορίνο.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης “Extinction Rebellion” κατηγορούνται από την εισαγγελία της Γαληνοτάτης για διακοπή λειτουργίας των πλωτών μέσων μεταφοράς, διαδήλωση η οποία δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια, για διάχυση επικίνδυνων ουσιών, αλλά και για άσκηση βίας.

Εκτός από τα χρώματα που έριξαν στα νερά οι ακτιβιστές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη προόδου, όπως είπαν, στη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι κρεμάστηκαν από τη γέφυρα Ριάλτο στη Βενετία, με ένα πανό το οποίο έγραφε: “COP28: Όσο η κυβέρνηση μιλάει, εμείς κρεμόμαστε από μια κλωστή“.

benetia
Ακτιβιστές έβαψαν πράσινα τα νερά της Βενετίας 2023 Extinction Rebellion via AP

Περισσότεροι από είκοσι ακτιβιστές, προσήχθησαν χθες στην αστυνομική διεύθυνση της Βενετίας, όπου και παρέμειναν για έξι ώρες.

Για πέντε από αυτούς, εκδόθηκε και απόφαση η οποία προβλέπει ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Βενετία, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι “πρόκειται για κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την δράση τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα