Ακυρώθηκε η επίσκεψη Τραμπ στην Ιρλανδία τον Νοέμβριο

Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Θέματα προγραμματισμού επικαλέστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος για την ακύρωση, όπως ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα, υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη σχεδιαζόμενη επίσκεψή του στην Ιρλανδία, η οποία θα ήταν η πρώτη του με την ιδιότητά του ως Αμερικανού προέδρου, επικαλούμενος θέματα προγραμματισμού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ιρλανδική κυβέρνηση.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι ο Τραμπ θα μετέβαινε στην Ιρλανδία για πρώτη φορά ως πρόεδρος στο πλαίσιο ενός ταξιδιού για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι για την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

ADVERTISING

Μια σειρά οργανώσεων είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσαν διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη του Τραμπ, κατά την οποία αναμενόταν να μεταβεί στην πρωτεύουσα Δουβλίνο και στο θέρετρο γκολφ που έχει στο δυτικό τμήμα της χώρας.

«Η προτεινόμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου αναβλήθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της ιρλανδικής κυβέρνησης στο Reuters. «Η αμερικανική πλευρά επικαλέστηκε λόγους προγραμματισμού».

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, που ως υπουργός ήταν αντίθετος στο να προσκληθεί ο Τραμπ αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη όταν έγινε πρωθυπουργός, είχε δηλώσει ότι το ταξίδι ήταν «λίγο ξαφνικό» αλλά ότι πρέπει να σέβεται κανείς το γραφείο του Αμερικανού προέδρου.

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το ταξίδι

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει λάβει ακόμα μια οριστική απόφαση για το εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει μία στάση στην Ιρλανδία στο πλαίσιο του ταξιδιού του στο Παρίσι αργότερα αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος.

«Ο πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Παρίσι τον Νοέμβριο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Οριστικοποιούμε ακόμα εάν η Ιρλανδία θα είναι μία στάση σε αυτό το ταξίδι. Θα σας ενημερώσουμε ενώ επιβεβαιώνονται οι λεπτομέρειες», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network