Αλάσκα: Αυτοκόλλητα με σβάστικες σε Εβραϊκό Μουσείο και γκέι μπαρ

Αλάσκα: Αυτοκόλλητα με σβάστικες σε Εβραϊκό Μουσείο και γκέι μπαρ
Αυτοκόλλητα με σβάστικες στο Εβραϊκό Μουσείο της Αλάσκας. facebook: Sara Bleier

Άγνωστος άνδρας τοποθέτησε τα αυτοκόλλητα μίσους που απεικονίζουν τη σβάστικα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αλάσκας. Η δήλωση της αστυνομίας.

Άγνωστος άντρας με κουκούλα φαίνεται να καταγράφηκε από κάμερα να κολλάει αυτοκόλλητα μίσους που απεικονίζουν τη σβάστικα στο Εβραϊκό Μουσείο του Άνκορατζ της Αλάσκας, αλλά και σε ένα γκέι μπαρ της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης 25/5, ο άντρας φαίνεται να οδηγεί ένα σκούτερ μέχρι το Εβραϊκό Μουσείο της Αλάσκας και να κολλάει αυτοκόλλητα του ναζιστικού συμβόλου στην πόρτα και στα δύο παράθυρα. Κάθε αυτοκόλλητο είχε μία μαύρη σβάστικα και τη φράση: “Είμαστε παντού”.

Σύμφωνα με το timesofisrael, λίγο μετά, τα ίδια αυτοκόλλητα βρέθηκαν στην πόρτα του Mad Myrna’s, ενός γκέι μπαρ στο κέντρο του Άνκορατζ, της μεγαλύτερης πόλης της Αλάσκας.

Σε δήλωσή του, το Αστυνομικό Τμήμα του Άνκορατζ ανέφερε: “Δεν υπάρχει χώρος για μίσος στην κοινότητά μας. Το αστυνομικό τμήμα του Άνκορατζ λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτά τα ζητήματα. Στο πλαίσιο της τρέχουσας έρευνας, συνεργαστήκαμε με το FBI για να προσδιορίσουμε πιθανές παραβιάσεις προς την πολιτεία και τις ομοσπονδιακές χώρες”.

Η Laura Carpenter, επικεφαλής του ΛΟΑΤΚΙ+ οργανισμού της Αλάσκας, “Identity Inc” υποστήριξε: “Η σβάστικα είναι ένα σύμβολο της λευκής υπεροχής και της ακροδεξιάς και πράξεις σαν κι αυτή βλάπτουν και την κοινότητα των ανθρώπων με σκουρόχρωμο δέρμα εντός της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα ανθρώπων που προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τους Εβραίους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα