Άλεκ Μπάλντουιν: Του απαγγέλθηκε η κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Άλεκ Μπάλντουιν: Του απαγγέλθηκε η κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας
Άλεκ Μπάλντουιν ap

Μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών εάν καταδικαστούν θα αντιμετωπίσουν τόσο ο Μπάλντουιν, όσο και η οπλουργός της ταινίας "Rust" Γκουτιέρες Ριντ για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας της Χαλίνα Χάτσινς

Ο Άλεκ Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας Rust σύμφωνα με γραπτή δήλωση της εισαγγελίας.

Ο ηθοποιός είναι ένα από τα τρία μέλη του καστ και του συνεργείου που κατηγορούνται για τον πυροβολισμό όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/1) η εισαγγελέας του πρώτου δικαστηρίου του Νέου Μεξικό Mary Carmack-Altwies. Τόσο ο Μπάλντουιν όσο και η Γκουτιέρεζ Ριντ αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών σε περίπτωση καταδίκης.

Ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτη στο Rust, ο Ντέιβιντ Χολς, δέχτηκε να δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της εξ αμελείας χρήσης θανατηφόρου όπλου.

Εν τω μεταξύ, η υπεύθυνη της ταινίας για τα όπλα, Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ κατηγορείται επίσης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στο περιστατικό.

Η απόφαση έρχεται 15 και πλέον μήνες μετά το περιστατικό τον Οκτώβριο του 2021, όταν το όπλο που κρατούσε ο Μπάλντγουιν εκπυρσοκρότησε στα γυρίσματα. Μία μόνο σφαίρα χτύπησε τον σκηνοθέτη Joel Souza στον ώμο πριν χτυπήσει θανάσιμα τον Χάτσινς στο στήθος.

Ο Μπάλντουιν έχει πει στο ABC News τον Δεκέμβριο του 2021 για τον πυροβολισμό: “Δεν θα σημάδευα ποτέ κανέναν με όπλο και δεν θα τραβούσα τη σκανδάλη εναντίον του. Ποτέ”.

Ο ηθοποιός έχει υποστηρίξει ότι του είπαν ότι το όπλο ήταν χωρίς αληθινά πυρομαχικά, και ότι καθώς το όπλισε εκπυρσοκρότησε χωρίς να τραβήξει τη σκανδάλη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα