Άλεκ Μπάλντουιν: Ο υπεύθυνος φωτισμού του Rust τον μηνύει για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: Ο υπεύθυνος φωτισμού του Rust τον μηνύει για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς
Φωτογραφία της Χαλίνα Χάτσινς στη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε η μήνυση AP Photo/Damian Dovarganes

Μήνυση κατά του Άλεκ Μπάλντουιν και άλλων περίπου 20 ατόμων για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς από τον υπεύθυνο φωτισμού του Rust. Τι αναφέρει σε Συνέντευξη Τύπου.

Ο υπεύθυνος φωτισμού της ταινίας Rust υπέβαλε μήνυση για τον θανατηφόρο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς από τον Άλεκ Μπάλντουιν στο πλατό του γουέστερν στο Νέο Μεξικό, ισχυριζόμενος ότι η αμέλεια του προκάλεσε “σοβαρή συναισθηματική αγωνία” που θα τον στοιχειώνει για πάντα.

Ο Σερζ Σβετνόι είπε ότι η σφαίρα που σκότωσε τη στενή του φίλη Χάτσινς, πέρασε “ξυστά” από εκείνον, ενώ κρατούσε το κεφάλι της την ώρα που πέθαινε.

Ο δικηγόρος του Σβετνόι, Γκάρι Ντόρντικ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη: “Δεν θα έπρεπε ποτέ, ποτέ, να έχουν ζωντά γυρίσματα σε αυτό το σετ”.

Η μήνυση που κατατέθηκε στο ανώτερο δικαστήριο του Λος Άντζελες κατονομάζει σχεδόν δύο ντουζίνες κατηγορουμένους που σχετίζονται με την ταινία, συμπεριλαμβανομένου του Μπάλντουιν, ο οποίος ήταν σταρ και παραγωγός της ταινίας. Ανάμεσά τους ο Ντέιβιντ Χολς, βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο και η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, η οποία ήταν υπεύθυνη για τα όπλα στο σετ.

Πρόκειται για την πρώτη μήνυση που κατατίθεται για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Σβετνόι είπε επίσης πως είχε δει όπλα να είναι παρατημένα χωρίς επίβλεψη στο χώμα λίγες μέρες νωρίτερα στο γύρισμα και είχε προειδοποιήσει τους υπεύθυνους για αυτά. Την ημέρα του γυρίσματος, έστηνε τα φώτα μόλις δύο μέτρα μακριά από τον Μπάλντουιν.

Με τη μήνυση ζητείται αποζημίωση και τιμωρία που θα καθοριστεί αργότερα. Κατατέθηκε στην κομητεία του Λος Άντζελες καθώς ο ενάγων και οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους εδρεύουν εκεί. Οι δικηγόροι και οι εκπρόσωποι των κατηγορουμένων δεν απάντησαν αμέσως σε e-mail και τηλέφωνα που ζητούσαν σχόλια για την κίνηση αυτή.

Ο δικηγόρος της Γκουτιέρες-Ριντ, Τζέισον Μπόουλς, είπε σε μια δήλωση: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό ήταν δολιοφθορά και η Χάνα κατηγορείται. Πιστεύουμε ότι η σκηνή παραποιήθηκε επίσης πριν φτάσει η αστυνομία”.

Ο Μπόουλς είπε ότι ο πελάτης του έχει παράσχει στις αρχές μια πλήρη συνέντευξη και συνεχίζει να τους βοηθά. “Ζητάμε πλήρη διερεύνηση όλων των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των ζωντανών γυρισμάτων, του πώς κατέληξαν στο κουτί και ποιος τα έβαλε εκεί”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Γκουτιέρες Ριντ είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε επιθεωρήσει το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο Μπάλντουιν και δεν γνωρίζει πώς κατέληξε μέσα η σφαίρα.

Η εισαγγελέας της περιοχής Σάντα Φε, σημείωσε πως οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία απόδειξη για δολιοφθορά. Τα σχόλιά της, που έγιναν για πρώτη φορά στο Good Morning America, επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη από τον εκπρόσωπο του πρακτορείου, Σάσα Γκουίν Άντερσον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα