Άλεκ Μπάλντουιν: Πρόστιμο στην παραγωγή του Rust για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: Πρόστιμο στην παραγωγή του Rust για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς
Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα της ταινίας Rust AP Photo/Jae C. Hong, File

Πρόστιμο επιβλήθηκε στα μέλη της παραγωγής της ταινίας Rust για το δυστύχημα με τη Χαλίνα Χάτσινς. Η διοίκηση κατηγορείται για "αποτυχία της να ενεργήσει εναντίον αυτών των προφανών κινδύνων".

Πρόστιμο ύψους 136.000 δολάριων επιβλήθηκε από τις αρχές του Νέου Μεξικού στα μέλη της παραγωγής της ταινίας Rust, στα γυρίσματα της οποίας συνέβη το τραγικό δυστύχημα, όταν το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 42χρονης κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς.

“Αυτό που είχαμε, με βάση τα ευρήματα των ερευνητών μας, ήταν ένα σύνολο προφανών κινδύνων για τους υπαλλήλους σχετικά με τη χρήση πυροβόλων όπλων και την αποτυχία της διοίκησης να ενεργήσει εναντίον αυτών των προφανών κινδύνων”, δήλωσε στο Associated Press ο Μπομπ Τζένογουεϊ, επικεφαλής του γραφείου για την ασφάλεια στην εργασία.

Από την πλευρά της, η εταιρεία παραγωγής θα υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Στις 22 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με “όπλο γυρισμάτων” και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς, τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Το περιστατικό συνέβη στα γυρίσματα της κινηματογραφικής παραγωγής “Rust”, μιας ανεξάρτητης ταινίας που γυριζόταν στο Bonanza Creek Ranch του New Mexico που είναι μια δημοφιλής τοποθεσίας για παραγωγές. Σύμφωνα με το Deadline στα γυρίσματα κλήθηκαν αμέσως αστυνομικοί της ομάδας δίωξης εγκλήματος, απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησε η έρευνα.

Όπως είπαν, ο Μπάλντουιν ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε τον τύπο των πυρομαχικών που είχε το όπλο. Συνήθως στις κινηματογραφικές παραγωγές, υπάρχει ειδικός επί των όπλων που είναι υπεύθυνος για ό,τι χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί και για την ασφάλεια.

Όπως έγραψε το Variety, η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού στο Albuquerque, ήταν όμως ήδη αργά. Ο 48χρονος Σόουζα μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent στη Σάντα Φε, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για τα τραύματά του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του σερίφη, αναφέρεται πως η Χάτσινς και ο Σόουζα “πυροβολήθηκαν όταν ένα πυροβόλο όπλο που κρατούσε ο 63χρονος παραγωγός και ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, εκπυρσοκρότησε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα